septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Reprezentanţii Biroului Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale ale OSCE la discuţii cu sebprefectului Clujului

Picture 019Instituţia Prefectului judeţul Cluj a găzduit, astăzi, 4 februarie 2014, o întrevedere de lucru între o echipă de experţi ai Biroului Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale (ÎCMN) al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Întâlnirea a avut loc de la ora 11.00 şi a fost condusă de către subprefectul judeţului Cluj, Mihnea Remus Iuoraş. Biroul Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE a fost reprezentat prin doamna Stephanie Marsal, Senior Adviser, respectiv prin domnul William Romans, Senior Legal Adviser.

Întrevederea a avut ca teme de discuţie relaţia dintre minorităţile prezente în judeţ şi reprezentarea lor în administraţia publică locală, educaţia-predarea în unităţile de învăţământ din judeţ în limba maternă, integrarea minorităţilor în societate şi respectarea drepturilor acestora.Picture 014

Pe lângă consilierii locali şi judeţeni prezenţi, au mai participat si reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, doamna inspector şcolar general adjunct Tunde Peter, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, dar şi domnul Cristian Hetea, expert guvernamental regional din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Romi.

Echipa de experţi a anunţat posibila vizită în Cluj-Napoca a doamnei Astrid Thors, Înaltul Comisar al Biroului pentru Minorităţi Naţionale din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare Europeană.

About Author