Legalizarea prostitutiei, o necesitate

Prostitutia trebuie legalizata/acceptata de lege, in sensul ca trebuie sa fie un fenomen, acceptat nu neaparat ca pozitiv, ci doar ca fenomen social si care, prin urmare trebuie reglementat prin lege.
Avind in vedere, ca acest fenomen, se desfasoara adesea in medii cu caracter infractional, legiferarea/reglementarea fenomenului prin lege, nu trebuie in nici un caz privita ca acceptarea fenomenului ca fiind neinfractional. Aceasta insemna ca legea trebuie sa condamne dar si sa combata fenomenul si sa ofere si solutii. Condamnarea fenomenului trebuie obligatoriu insotita de mecanisme legale de descurajare a lui, atit prin mijloace punitive/pedepse, cit si prin mijloace de ajutorare sociala (suport financiar, material, psihologic) prin pirghiile de care statul dispune.
Legalizarea/reglementarea fenomenului prostitutiei, nu trebuie privita ca o liberalizarea a prostitutiei si nici ca o modalitate prin care statul sa obtina venituri din acest gen de activitati, cu caracter imoral. Legea nu trebuie sa permita dezvoltarea/accentuarea fenomenului prostitutiei, oferind o baza legala intr-o forma care sa permita acest lucru.
Statul NU trebuie sa incaseze bani de pe urma exploatarii cetatenilor lui. Este Imoral.
Statul trebuie sa-si apere cetatenii si drepturile lor.
Legalizarea prostitutiei, trebuie sa se concretizeze prin legi care sa reglementeze problema si sa ofere solutii la problemele legate de prostitutie, legi care sa se incadreze intr-o politica de stat, care sa aiba ca obiectiv principal, combaterea prostitutiei, si nu transformarea ei intr-o sursa de profit.
Prostitutia trebuie privita ca un fenomen in societate si nu ca un business. Societatea are nevoie de aceste servicii, dar sub acest pretext nu trebuie sa sustinem accentuarea fenomenului prin lege.
Prostitutia trebuie reglementata prin lege, fiind acceptata dar nu trebuie sa fie stimulata ca business.
Scopul legiferarii prostitutiei este separarea pe cit posibil a prostitutiei de zona infrationalitatii si reintegrarea si reabilitarea sociala a subiectilor acestui fenomen.
In acest moment prostitutia este apanajul exclusiv al unei lumi, de care omul educat nu vrea sa auda, si este sustinuta de mediul infractional.
Legiferarea prostitutiei, trebuie sa permita imbunatatirea vietii unei parti a societatii napastuita de soarta. Legalizarea prostitutiei trebuie facuta in sensul de acceptarea a ei ca fenomen in societate si nu in sensul de a permite afaceri legale si desigur foarte profitabile in domeniul prostitutiei.
Legalizarea prostitutiei trebuie sa o pozitioneze in cadrul social si nu in afara lui. Nu trebuie sa facem discriminari si nu trebuie sa tratam prostituatele ca proscrisi.
Prostitutia are cautare si va avea. Au existat, exista si vor exista persoane care datorita saraciei, educatiei sau conjuncturii, ajung in aceasta situatie. Aceste persoane sint insa oameni si cetateni ai statului roman si beneficiaza de toate drepturile aferente acestora.
Prostitutia nu va putea fi eradicata prin lege, pentru ca este un seriviciu, pe care, fie ca ne place fie ca nu, societatea il cere.
Reglementarea/legiferarea fenomenului prostitutiei, trebuie facuta conform cu principiile enuntate anterior, cu foarte mult discernamint, deoarece este la granita dintre drepturile, libertatile democratice, zona infractionala si cea cu conotatii