Știri 

Aurelia Cristea: Limitarea plafoanelor de plăţi juridice trebuie susţinută de măsuri de sprijin al mediului de afaceri, din partea băncilor

1403138_1387150764859205_443128543_oDeputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea cere implicarea băncilor din România prin implementarea de măsuri suplimentare, odată cu limitarea plafoanelor de plăţi juridice de la 5000 la 2000 de lei, prin Ordonanţa de Urgenţă pentru întărirea disciplinei financiar-monetare, propusă de Ministerul Finanţelor Publice. Măsurile suplimentare, arată deputatul, se impun ca fireşti în cadrul unui parteneriat bazat pe încredere şi câştig reciproc între bănci şi mediul de afaceri din România.

“Guvernul a ajuns la concluzia că o astfel de măsură duce la scăderea evaziunii fiscale, şi acesta este motivul aplicării ei. Dar, în acelaşi timp, trebuie să cădem de acord că se impun şi două măsuri suplimentare la limitarea plafoanelor de plăţi, iar acestea trebuie să vină din partea băncilor. Prima este scăderea comisioanelor bancare, care sunt în acest moment unele din cele mai mari, ca valoare, din Europa. A doua este o problemă de încredere: trebuie să înţelegem că funcţionăm în baza unui parteneriat din care ambii parteneri trebuie să câştige. Şi mă refer aici la nevoia unui partener, mediul de afaceri din România, de a fi creditat: şi cu încredere, dar şi cu bani“, a explicat Cristea.

Deputatul clujean a mai arătat că va propune şi două amendamente la proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru întărirea disciplinei financiar-monetare, unul referitor la exceptarea de la plafonare plăţilor pentru achiziţiile de animale din târguri şi oboare, dar şi pentru operaţiunile din târgurile de antichităţi între cumpărători şi vânzători, pentru valori mai mari de 10000 lei.

De asemenea, Aurelia Cristea a mai adăugat că, pe lângă limitarea plafoanelor de plăţi, solicită Ministerului Finanţelor Publice adoptarea unor măsuri de reducere a evaziunii fiscale, cu caracter stimulativ pentru cetăţeni.  Spre exemplu, adoptarea unui program pe termen lung de stimulare a populaţiei de a solicita bon fiscal pentru fiecare operaţiune inclusă într-o listă a operaţiunilor de risc în ceea ce priveşte evaziunea. În schimb fiecare cetăţean care deconteaza la înstituţiile financiare abilitate bonurile fiscale pentru achiziţiile dintr-o perioadă, (lună, trimestru) să poată beneficia de o decontare a unui procent important din TVA-ul achitat pe acele bonuri fiscale.

 

Related posts

La Ploiesti se pune botnita presei libere

    Cu pumnul în gura presei, la Ploiești! Cotidianul ,,Telegrama”, interzis după ce l-a criticat pe primarul Bădescu  ...

Închide