Ninsorile fac ravagii. Militarii vin în sprijinul populaţiei afectate

ninsoare-romania-liberaÎn cursul nopţii de 25 spre 26 ianuarie, 28 militari şi 2 autocamioane cu tracţiune integrală, de la Divizia 2 Infanterie, au intervenit la misiunea  de evacuare şi  transport la spital a unei gravide din localitatea Movila Banului, judeţul Buzău. În localitatea Florica, judeţul Buzău,  militarii au sprijinit echipele de la CNADR pentru deblocarea căilor de trafic şi au evacuat o persoană rănită. De asemenea, camioanele militare sunt pregătite pentru a se deplasa astăzi, 26 ianuarie, în zonele izolate ale judeţelor Prahova, Buzău şi Brăila  pentru a distribui alimente şi apă persoanelor aflate în dificultate.

Aproape 300 de militari ai Ministerului Apărării Naţionale, cu 35 mijloace tehnice, au executat, în ultimele 24 de ore, 14 misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol. La solicitarea prefecturii Brăila, militarii Diviziei 2 Infanterie au participat la căutarea persoanelor dispărute din localitatea Găiseanca, salvând cele două persoane. Militarii intervin la deblocarea traficului pe tronsoane ale autostrăzilor A1 şi A2 şi degajarea zăpezii de pe drumurile judeţene şi naţionale în judeţele Vâlcea, Buzău, Prahova şi Brăila.

În judeţul Buzău, localitatea Movila Banului, militarii au intervenit la evacuarea unei gravide, care a şi născut, a unei persoane rănite şi a unor lucrători CNADNR, în localitatea Florica.

“În prezent, sunt în derulare  4  intervenţii la care participă peste 40 militari cu 6 mijloace tehnice, dintre care o intervenţie în localitatea Robeasca, judeţul Buzău, pentru evacuarea-salvarea unei persoane însărcinate. De asemenea, 50 de militari cu 5 camioane încărcate cu alimente şi apă au plecat spre localităţile Sălciile şi Boldeşti Grădiştea din judeţul Prahova”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Sursă foto: www.ziarmm.ro

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights