Vîntu, CONDAMNAT la doi ani de închisoare cu EXECUTARE în dosarul favorizării lui Nicolae Popa

ovidiu vantuSorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde va petrece această noapte, după ce a fost condamnat definitiv, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.

După pronunţarea sentinţei, vineri seară, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele luiSorin Ovidiu Vîntu, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Mandatul a fost pus în aplicare de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, Vîntu având domiciliul în acest judeţ.

El a fost dus în Arestul Central al Capitalei, unde va petrece această noapte, urmând, conform procedurilor, să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova pentru perioada de carantină de 21 de zile. Totodată, Administraţia Penitenciarelor urmează să îi stabilească regimul şi locul de detenţie în cel mult o lună.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut astfel decizia dată în 2 octombrie 2012 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2013.

Totodată, au fost menţinute sentinţele şi în cazul celorlalţi doi inculpaţi din dosar – Ovidiu Ţurcan, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, şi Alexandru Stoian, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia instanţei supreme în acest caz este definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță.

Într-un alt dosar, în 13 septembrie 2012, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, în dosarul delapidării Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Dosarul delapidării Petromservice este judecat la Tribunalul Bucureşti.

Citeşte mai multe AICI

Despre Autor