De ce l-as numi pe Mihai Seplecan secretar de stat la interne

Mihai“Asemeni lui Hagi, nu joc in meciuri amicale” – portret de leader incontestabil – Mihai Seplecan denota caracter, o  rara avis in clasa politica romaneasca actuala.

Modestia, simplitatea apare contrastant cu portretul baronului sau al politrucului local. Nu-l vezi conducand ML si nici nu are vocabularul comunist de lemn. Nu a fost numit niciodata ci a castigat competitii electorale.

Nominalizat de Horea Uioreanu drept membru al BPT interimar, Mihai Seplean a demisionat din funcţie, aşa cum anunţase , nu înainte de a purta la Bucureşti o discuţie cu câţiva reprezentanţi ai conducerii centrale a partidului. „Într-adevăr, am discutat cu câţiva membrii din conducere – nu vreau să dau nume – şi mi s-a spus că deocamdată nu se mai schimbă nimic nici la municipiu nici la judeţ, dar ambele conduceri vor fi reevaluate după alegerile europarlamentare . Eu le-am transmis că deocamdată fac un pas în lateral şi am promis că voi rămâne alături de partid, că voi munci pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale exact ca şi până acum, voi rămâne acelaşi Mihai Seplecan. Aşa cum am spus, cred că în locul meu, în Biroul lui Horea Uioreanu e mai nimerit să fie un coleg care a fost alături de el de la început până la sfârşit. Consider că a face parte din acest Birou interimar e ca şi cum Hagi ar fi chemat să joace într-un meci amical cu Lituania. Prefer să-l las pe Mitea să joace acest meci amical. Dacă s-ar fi ţinut alegerile le-aş fi câştigat. Pentru mine, acest Birou interimar e un simplu joc amical”, a declarat Seplean.

A facut un pas in lateral si atunci cand Radu Zlati, trimis de Antonescu, a castigat un colegiu si pe munca lui Mihai. Astazi a venit simplu, la dezbaterea despre transportul metropolitan. A  vorbit cu multa caldura, amintindu-i lui Sulea ca stie sa fie coleg si prieten, in Bucuresti sau la Cluj.

Mihai nu trebuie sa faca scoli de management ca sa devina lider. Asa s-a nascut probabil, e o chestie care nu se invata. La fel si eleganta cu care isi poarta costumul, ce sta pe el ca turnat. Este genul de om pe care intr-o competitie, nu-l invingi. Versatilitatea geamanului se imbina cu usurinta in comunicare. Am urmarit in viata multi politicieni care incercau sa para in viata altceva decat sunt in realitate. Naturaletea lui Mihai dezarmeaza si cucereste instant. Energetic vorbind, apartine celor care vor schimba Romania. Deoarece este firesc in tot ce intreprinde. Parca si politica pare mai putin murdara cand e facuta de Mihai.

De ce la Interne ? Nu o sa incep sa expun in termeni tehnici ce face un secretar de stat acolo. Voi insista pe profilul moral.

Romania nu mai are nevoie de curve politice in posturi cheie. Am vazut in 23 de ani, cat de mult ne costa sa promovam oameni cu caracter indoielnic. Mai ales la Interne.

Mihai emana un suflu european intr-un guvern deja prafuit. E tipul de ardelean care ti-o spune in fata. Este Schimbarea pe care o asteptam din ’89. Sunt convins ca nu se va opri aici.

Este exact genul de politician in antiteza cu modelul Boc-Ponta. Vorbeste putin si la obiect. Nu pierde sirul si nu-i place sa se asculte vorbind.

Iubeste in viata privata o fata frumoasa si este iubit.

Singurul defect pe care i-l gasesc lui Mihai este ca e prea normal pentru un politician. Vine din popor si are o gramada de prieteni, nu cunostiinte, peste tot. Fiind foarte tanar, cu un caracter puternic, nu a fost virusat de comunism. Din acest motiv, cred ca Mihai Szeplekan poate reprezenta rampa de relansare a lui Crin Antonescu. Poate si pentru Cluj, implicit pentru intreaga clasa politica romaneasca.

Atat in fotbal cat si in politica, personalitatile de exceptie se diferentiaza prin stilul inconfundabil. Nobletea si bunul simt te cuceresc cand incepi sa il cunosti mai bine.

Ca si in cazul lui Hagi…

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Corina Creţu la Cluj: PDL face mult rău României. La alegerile parlamentare PSD şi PNL merg separat

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu a fost, astăzi prezentă la Cluj, unde a susţinut o conferinţă...

Închide