Cum îşi taie singur, un jurnalist, craca de sub picioare?

7261247548591__JURNALISMMăcinat la greu de o aşa-numită nedreptate, se găndeşte că ar fi bine să facă singur dreptate, indiferent în ce măsura s-a informat, sau nu. Aşa că evident, ne legăm frumos de subiectul aflat în plină actualitate, un incident aviatic petrecut luni la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa.

Am văzut cu toţii câtă discuţie, câţi vinovaţi, demisiile au apărut şi ele, inclusiv fostul ministru al MAI, Radu Stroe şi-a dat demisia, sunt perfect de acord, au fost decizii foarte bune, dar să te apuci tu ca jurnalist, aşa, ca picat de pe Marte să ceri demisia unui adevărat erou în lumea asta, unui adevărat geniu în medicină, Raed Arafat, mi se pare strigător la Cer.

Bine, că toată treaba trece foarte uşor în sfera unei dorinţe acute de afirmare, de ieşire în faţă, evident, în faţa cetăţenilor. Nu e nimic greşit să îţi expui părerea, şi mai ales dacă o faci pe propriul ziar. Însă dragă jurnalistule, cu tot respectul cuvenit, îţi reamintesc că atunci când a căzut Guvernul Boc, toată treaba a început de la protestele ce au avut ca scop apărarea lui Raed Arafat în situaţiile jenante pe care Preşedintele Traian Băsescu le-a pornit, preşedinte care, la fel de uşor a uitat cine este Raed Arafat şi ce face el.

Acest articol mi se pare înjositor, fără scrupule. Ne apucăm să căutăm vinovaţi fără vină? Îţi reamintesc că Raed Arafat a fost personal la accidentul de la Muntenegru şi nu a fost singurul accident unde s-a prezentat personal pentru a slava vieţile oamenilor.

Şi nu spun eu asta, o spun oamenii care au sărit să comenteze la acest articol inclusiv pe pagina de Facebook, unde vedem comentarii de genul:

“Să vă fie ruşine! Exact dr. Arafat este de vină că nimic nu functzionează în ţară ?! El a pus bazele Smurd cand nu aveam nimic ,iar noi ca de obicei şi ce avem distrugem ! Cred ca Ziar de Cluj ai primit ordine de sus să-l denigrezi ca să doarmă tătucul de la Bucureşti bine .!Ruşine: guvernului , tuturor guvernantzilor şi preşedentziei !!!!Ei sunt adevaratzii vinovaţi !Demisie în masă !Iar pt. voi disslike !”, iar acest comentariu a adunat imediat zeci de LIKE-uri.

“Da la ce te aşteptai să scrie oamenii măi …..că nu ştiu cum dracu să te numesc…..ruşine să îţi fie ţie şi celor ce te-au lăsat să scrii aşa ceva…….”, scrie o altă doamnă.

“Cum mai ziceam…. Băsişti împuţiţi! Să-l dăm jos pe Arafat şi să pupăm în posterior STS-ul şi SRI-ul, adevăraţii vinovaţi pentru tragedie. E clar, gunoaiele se adună! În frunte cu gunoiul suprem de Liviu Alexa şi şleahta lui lingăi pe măsură. Mai bine dispăreţi din spaţiul virtual, că-l umpleţi de gunoiul şi băseala care vă caracterizează!”, spune un cititor.

“Stimate Liviu Alexa,

Demisia lui Arafat este opinia dumneavoastră strict băsistă,neinformată şi pripită. Mă aşteptam să aveţi mai multe informaţii atunci când scrieţi un articol de un asemenea impact. Arafat este un străin care a făcut pentru România ce n-o să facă toţi ……escu de acum încolo. Un sistem funcţional,repet,gândit de un străin pentru România. Un străin pe care Băsescu nu-l agrează că i-a stricat nişte şpăgi bune de la sistemul de sănătate,urgenţă în special. Un străin care are susţinerea poporului. Medicii,în caz ca nu ştiaţi,sunt specializaţi în a salva vieţi şi nu în a interpreta coordonate geografice. Dar pe semne ca din biroul d-voastra încălzit se văd altfel lucrurile atâta vreme caât îl slăviţi pe ” RESPECTATUL” PREŞEDINTE AL POPORULUI. Vă doresc succes in cariera de ziarist şi mai multă inteligenţă în informare!”, scrie un alt cititor.

Şi ne oprim aici, dar specificam că au fost postate zeci de comentarii atât pe ziar cât şi pe pagina de facebook, în care oamenii şi-au exprimat dezacordul cu această cerere de demisie a lui Raed Arafat.

PS: Partea plină a paharului a fost că ziarul a permis libera exprimare a cititorilor, atât cât a permis, dar este un lucru foarte bun, căci în zilele noastre ştergem uşor şi comentariile. Şi încă ceva, nu te lua niciodată de un om ce are în spate un întreg popor, mai ales pe nedrept.

Sursă foto: ctj.md

Despre Autor