septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Târgul Meșterilor Populari la Polus Center

T+órgul Me+Öterilor Populari la Polus CenterClujenii sunt invitați în acest sfârșit de săptămână la PolusCenter pentru a redescoperi frumusețea tradițiilor românești. Timp de patru zile, maeștrii în arta tradițională au pregătit o expoziție cu vânzare de obiecte tradiționale românești în cadrul primei ediții a Târgului Meșterilor Populari.

În perioada 23-26 ianuarie 2014, la PolusCenter va avea loc prima ediție a Târgului Meșterilor Populari. Aici, clienții centrului comercial vor putea găsi decorațiuni din sticlă, lemn, piatră, metal sau piele, costume populare, podoabe din ceramică, împletituri, cusături și țesături tradiționale, jucării croșetate, păpuși tradiționale și vor avea ocazia să se delecteze cu produse ale gastronomiei tradiționale.

Din inițiativa câtorva meșteri populari dornici să promoveze bogăția, creativitatea și impresionanta originalitate a sufletului românesc, împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în data de 17 martie 2006, a luat ființă Asociația Meșterilor Populari Clujeni.

Până în prezent s-au înscris 180 de meșteri și meșteșugari care revigorează și promovează produsele tradiționale meșteșugărești. Meșterii membrii ai asociației se împart în nouă bresle, iar majoritatea dintre aceștia au o experiență vastă în prezența la evenimente naționale și internaționale de promovare a tradițiilor. Astfel că de trei ani, membrii asociației au devenit invitați permanenți la Muzeul Satului din Rockford – SUA, sau la Târgul Tradițional de la Zakopane – Polonia, lucrările artiștilor populari ajungând chiar și în Korea de Sud.

Târgul Meșterilor Populari se va desfășura în zona de food court a centrului comercial, între orele 10.00- 22.00.

About Author