septembrie 26, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Fany te duce la Tauti ?!

100_0894Am fost in Tauti, mergand la Manastire. Dealuri molcome, peisaj de o frumusete divina. Case frumoase, cu stil. Asfalt incredibil pentru Romania. Partial,pe  o portiune chiar si trotuare. Intru in vorba cu d-na Vlaic Ana, care duce un carucior in care vad un copilas dormind. Cel mult 2 ani, ma gandesc.

Dialogul se leaga usor, dovada ca romanii au ramas normali in ciuda greutatilor.

Rep: – Sarutmana, de la Vocea Clujului, Cristea Horia ma numesc

Vlaic Ana : – Da, cu ce va pot ajuta ?

Rep : – O intrebare : nu e greu cu caruciorul ?

V. A. :- Nu e simplu, dar e frumos

Rep: Nu mergeti cu Fany ?

V.A. Fany nu circula pe aici. Nu am mai avut transport in comun de pe vremea cand circula RATUC.

Apare d-na Victoria Copil. Aude ca sunt de la presa.

V.C. – Am fost in pensie de boala. Mi-am ingrijit mama care era cazuta la pat pana anul trecut cand a murit. Fac o ora si ceva pe jos pana ajung in capat. Isi bat joc de noi. Am vazut un singur autobus care a intors chiar aici, la intrare. Nu intra in Tauti.

Rep. – …

Imi inghit cu greu durerea. Sunt reporter, ce naiba. Nu am voie sa ma implic sufleteste. In bataie de joc, iluminatul public functioneaza, desi e miezul zilei. Pe banii oamenilor.

100_0892

Din mers, vad o doamna care imi atrage atentia prin tinuta eleganta. Ca sa nu ma inteleaga gresit, las masina la 20 km/h si o intreb cu ce merge spre casa in mod obisnuit. Raspunsul, prompt, intelligent al d-nei Diana Hodau este :

” Cu Fany ! „, si zambeste ironic…

Romanul rabda si plateste impozite si taxe. La cativa kilometrii de Cluj-Napoca, metropola, nu exista se pare transport in comun. Hotarasc pe loc sa demarez o ancheta jurnalistica.

Directorul general al Fany, Crisitan Măhălean, susţine că autobuzele companiei circulă pe treseul Floreşti-Tăuţi conform graficului cu un program pentru zilele de sâmbătă şi duminică. “Bineînţeles că autobuzele noastre merg şi pe acest traseu. Ele circulă după graficul stabilit de transport, sâmbăta şi duminica, cum să nu circulăm? Aţi văzut acel grafic? Să vă uitaţi peste el să vedeţi”.

Trecând peste faptul că un astfel de grafic nu îşi are relevanţa şi cu atât mai puţin poate dovedi ca Fany îl respectă, degeaba îl aduci pe om sâmbătă şi duminică la Floreşti, când poate unele persoane au nevoie de acest transport în timpul zilelor lucrătoare.

Domnul director nu a ezitat să mintă în faţă cum că există un orar pentru acest traseu postat pe site-ul oficial al companiei, când acesta nu există, lucru ce poate fi văzut în pozele de mai jos. Şi bineînţeles nu au fost oferite niciun altfel de răspunsuri legate de aceste aspecte.

Redacţia voceaclujului.ro a solicitat deja o informare din partea Consiliului Judeţean Cluj cu privire la graficul stabilit în urma ultimei licitaţii pe care Fany a câştigat-o pentru a afla care ar fi exact traseul şi eventual zilele, orele la care oamenii sunt trasnportaţi spre comuna Floreşti.

fany1fany2

fany3fany4

About Author