Viaţa nu lasă nimic nerezolvat. Dar, viaţa înseamnă politică?

adrian_iovan2_58207400Stiu că poate mulţi vor judeca aspru cuvintele mele, ştiu că vor deranja, dar nu pot sta cu indiferenţă în faţa unei ipocrizii.

Văd cu stupoare că după evenimentul neplăcut petrecut în judeţul nostru în care două persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi pilotul Adrian Iovan, că încercăm acum să politizăm această tragedie.

Adrian Iovan, a fost un pilot admirat şi cu o experienţă vastă în domeniu şi cred că asta a făcut ca alţi cinci pasageri ai avionului pe care îl pilota să rămână în viaţă. Adrian Iovan pilota cu pasiune, cu sufletul şi asta nu poate contesta nimeni, era foarte bun din punct de vedere profesional.

Dar, de la asta până la a împânzi internetul cu un articol din care aflăm că defapt Adrian Iovan pilota şi în perioada în care era pensionar şi asta pentru că Emil Boc, în calitate de Prim Ministru, tăia pensii mi se pare puţin cam mult. Mi se pare o ipocrizie să facem politică pe acest subiect. Să nu uităm că nu doar pensia lui Adrian Iovan a fost micşorată, să nu uităm că au fost tăiate pensiile unor oameni care abia se descurcau cu acei bani.  Şi cred, din nou, că Adrian iovan pilota în continuare din pasiune, căci mi-e greu să cred că pensia lui era atât de mică încât nu mai avea din ce trăi.

Cred că este de o ipocrizie nemărginită să politizăm acum această tragedie, şi mai ales să căutăm vinovaţi. Dacă sunt vinovaţi în acest caz, să plătească, dar credeţi că justiţia noastră e chiar atât de justă? Nu de alta, dar vedem foarte bine că la noi în ţară plăteşte cel care nu are ce mânca şi fură dintr-un magazin o pâine, şi nu cel care fură cu adevărat dintr-o întreagă comunitate. România este ţara unde plăteşte cel care deranjează şi nu cel care comite o infracţiune, o crimă, sau alte lucruri ce în mod normal se sacţionează conform legi.

Ştiu, că “de morţi, numa de bine”, dar nu pot nici să uit că în 2005, Adrian Iovan ucidea cu sânge rece un bărbat. Da, acest om intrase în casa pilotului noaptea şi cel mai probabil ar fi încercat să fure lucruri de valoare. Dar, cum poţi tu, ca om, să împuşti în cap un bărbat care atunci când te vede cu puşca de vânătoare o ia la goană mâncănd pământul? S-a creat un circ mediatic, însă Adrian Iovan a fost achitat şi asta pentru că instanţa a decis că se afla în legitimă apărare. Se apăra de un potenţial hoţ care fugea într-o direcţie opusă, se apăra împuşcând în cap un om, nu în picior sau altă zonă a corpului ce îl putea lăsa în viaţă.

Iată cum viaţa nu trece cu vederea nimic. A fost un film de groază ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, o tragedie pe care nu mi se pare normal să o dezbatem şi să o comentăm cu articole de prost gust. Dar, nu doar atât, mă aştept ca în zilele ce urmează să aud doar de acest subiect pe toate posturile, la toate buletinele de ştiri dintr-o zi plus emisiuni. Mi se pare de prost gust, vinovaţi vor fi mereu, pentru tot.

 Sursă foto: www.romaniatv.net

Despre Autor