Aurelia Cristea – Câteva gânduri după o seară care m-a tulburat

1403138_1387150764859205_443128543_o“Am zburat de câteva ori cu Adrian Iovan şi am ştiut de fiecare dată (aşa cum ştiu de fiecare dată când mă urc într-un avion şi cred că ştiu şi ei, piloţii) că în timpul acela cât zbor, viaţa mea e în mâinile lui. N-am putut să scriu aseară “Dumnezeu să-l ierte”. Am sperat în secret să fie în viaţă, am simţit că în acele momente, tot ce puteam să le dăm mai bun lor, celor căzuţi, erau gândurile noastre bune şi rugăciunile. Şi nu numai lor, dar şi celor care s-au dus să-i caute, salvamontişti, jandarmi, pădurari şi locuitori din zonă. Oameni pentru care viaţa semenilor lor a fost cel mai de preţ bun. Să cauţi iarna răniţi pe vârf de munte, prin jumătate de metru de zăpadă, frig şi întuneric nu e tocmai o plimbare.

M-am gândit la ei, cei care îşi aleg meserii în slujba oamenilor şi la limita de risc, între viaţă şi moarte, la spiritul de sacrificiu pe care şi-l asumă din start, la dăruirea lor. Şi la faptul că ne aducem aminte să-i respectăm şi să-i onorăm doar în condiţii din acestea tragice. Şi în gura unor politicieni demagogi, aceşti profesionişti care-şi riscă viaţa sunt “pensii nesimţite”, funcţionari îmbuibaţi, hoţi sau leneşi. Când mor, ne aducem aminte că ei sunt oameni, nu sume de bani în plus sau în minus, nu fluctuaţii într-un plan financiar. Această dublă măsură mă înfurie.

Mă înfurie şi reacţia greoaie a întregului sistem, şi faptul că au fost familii care au aflat de la televizor, din ştiri neconfirmate, că le-au murit oamenii dragi. De parcă ne-a pierit orice urmă de respect, de compasiune şi de înţelegere. M-a tulburat asta. Şi am simţit nevoia să vă scriu dumneavoastră, celor care mă citiţi, că trebuie să ne regăsim acea solidaritate pierdută. Să recreăm încrederea şi respectul între noi, să ne vedem odată de treabă şi să începem să construim comunităţi şi viitor de dragul valorilor pe care ele le impun, nu a banilor. Să ne dea Dumnezeu înţelepciunea asta! Şi să-i ierte şi să-i odihnească în pace pe cei decedaţi”, şi-a postat deputatul PSD pe pagina personală.

Sursă: http:www.aureliacristea.ro

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights