Consilierii PNL: „Orgoliul primarului Boc dăunează grav bugetului !”

1525667_534578523323390_1122834095_nConsilierii locali din partea PNL s-au arătat nemulţumiţi de decizia Primăriei Cluj-Napoca de a aloca o sumă de bani pentru viitorul eveniment ce va lua locul festivaluluiPeninsula de pe Valea Gârbăului.

“Deși Festivalul Peninsula nu se va mai ține la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a decis, cu de la sine putere, că va aloca “festivalului de pe Valea Gârbăului”, indiferent care va fi acesta, suma de 150.000 de lei din bugetul local. Nici nu știe ce va organiza, dar alocă respectiva sumă, să fie, ca și cum aceasta ar proveni din propriul buzunar, sau din visteria partidului al cărui membru este”, au spus consilierii PNL.

Aceştia au mai spus că primarul nu ar trebui să fie atât de generos şi că ar fi putu finanţa un alt festiva ce a avut loc la Cluj-Napoca.

“Ca și consilieri locali nu înțelegem deloc această generozitate în avans pe ceva care nu știm dacă există, atâta vreme cât primarul Emil Boc putea fi generos, dar nu a fost, de exemplu cu Festivalul Internațional Stand Up Comedy care s-a ținut la Cluj-Napoca în luna noiembrie a anului trecut. A fost vorba despre primul festival internaţional de stand-up comey din Romania cu participare internaţională, care s-a ținut la Cluj-Napoca, chiar daca primarul nu s-a dovedit a fi o bună gazdă și nu l-a finanțat cu nici un leu. Ca o ironie a sorții, s-au ținut şapte reprezentaţii umoristice în Cluj-Napoca şi două reprezentaţii umoristice în Târgu-Mureş, oraș căruia primarul ține neaparat să-i fure brand-ul”.

Consilierii PNL sunt de părere că deşi se află în opoziţie în Consiliu local Cluj-Napoca, părerea lor nu este luată în considerare de edil, acesta profitând de faptul că de deţine majoritate în Consiliul Local. “Emil Boc preferă să facă abuz de majoritatea pe care o deține în Consiliul local pentru a-și impune acele proiecte pe care le ia la modul personal ca fiind ale lui, deși realitatea arată că sunt furate de la alții. Nu înțelegem de unde până unde această manie de a decreta, pe bani publici, că anumite lucruri se vor face, fără minimul de bun simț democratic al consultării tuturor factorilor de decizie din Consiliul local, chiar dacă unii sunt în opoziție. Cum poate primarul EmilBoc să clameze respectarea democrației pe plan național, atâta vreme cât pe plan local comite nonșalant abuzul de majoritate? Este o întrebare de bun simț” au mai spus consilierii PNL.

 

Despre Autor