Aurelia Cristea: „România și-a asumat, prin Traian Băsescu, liberalizarea pieței funciare. Emil Boc a fost doar un martor tăcut!”

1403138_1387150764859205_443128543_oDeputatul PSD, Aurelia Cristea susţine că declaraţiile lui Emil Boc privind urgentarea adoptării legii pentru reglementarea liberalizării pieței funciare au un aer de ipocrizie, având în vedere că în mandatul său de premier nu a realizat nici un demers în această privință.

Conform acesteia, fostul premier cere parlamentarilor o sesiune extraordinară, pentru a stopa o lege pe care a ignorat-o cu desvârșire. Dacă subiectul l-ar fi interesat cu adevărat, probabil că ar fi reuşit ca măcar unul din cele cinci guverne pe care le-a condus să rezolve această problemă.

„Înainte de a declara ușor și populist că cere `urgent convocarea parlamentului în sesiune extraordinară pentru a nu vinde pământurile către străini` dl. Emil Boc trebuie să-și amintească că sub guvernarea sa nu a luat nici o măsură care să vină, în sprijinul fermierilor români care doresc să lucreze terenurile dar au posibilităţi reduse de a achiziţiona suprafeţe mari de teren, în contextul în care, toate țările europene au tratat cu mare atenție și seriozitate această problemă” a declarat deputatul PSD, dna. Aurelia Cristea.

Mai mult decât atât, Emil Boc trebuie să-și amintească că România și-a asumat, prin Traian Băsescu, liberalizarea pieței funciare.  Timp de 10 ani președintele Băsescu putea considera oricând util să dezbată în CSAT acest subiect, să atragă atenţia că e nevoie să existe o serie de obligaţii generale pentru investitorii străini care doresc să cumpere terenuri agricole în România. În fond, aşa cum deputatul PSD de Cluj a mai repetat anul trecut, în numeroase intervenţii publice, acesta este un subiect care ţine de securitatea alimentară.

„Emil Boc a aflat abia acum legea  de vânzare a terenurilor agricol către cetățenii UE, o lege prezentată în dezbatere publică încă din septembrie, omițând să amintescă, că Traian Băsescu a fost cel care a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană, acela fiind documentul prin care România și-a asumat, liberalizarea pieței funciare” a mai declarat deputatul social-democrat.

Despre Autor