Simone Tempestini şi Dorin Pulpea continuă la Jaennerrallye

AUTO - ERC JANNER RALLY 2014Simone Tempestini şi Dorin Pulpea au abandonat în prima zi cu probleme la cutia de viteze. Echipajul NRA va continua în ziua a doua a etapei din Austria. În Jaennerrallye mai sunt programate 8 probe speciale cu o lungime de 107,2 km.

Simone Tempestini şi Dorin Pulpea nu au reuşit să termine prima zi din Jaenerrallye, etapa de deschidere a sezonului în ERC, dar vor continua în ziua a doua şi vor încerca să adune cât mai multe puncte bonus. Startul se va da la ora 8:43 ora României, iar echipajul Napoca Rally Academy are de parcurs 8 probe speciale cu o lungime de 107,2 kilometri.

Jaennerrallye, prima etapă a sezonului din Campionatul European de Raliuri, nu a început bine pentru Simone Tempestini şi Dorin Pulpea. Chiar dacă probele speciale nu au fost acoperite de zăpadă, condiţiile meteo au influenţat starea probelor mai ales în prima parte a zilei când pe multe viraje a fost gheaţă. „Prima specială a zilei a fost una foarte dificilă cu multe porţiuni acoperite cu gheaţă. Am alunecat pe un viraj de dreapta şi am lovit un stâlp de lemn cu roata stângă spate. Din fericire nu am avut o viteză foarte mare si am reuşit să continuăm raliul. Am pierdut timp şi pe urmatoarele doua probe, dar am reuşit să ajungem cu bine în parcul de service”, a spus Simone Tempestini.

Mecanicii Napoca Rally Academy au schimbat un braţ şi juniorul echipei a plecat mai departe. Din pacate, după 5 kilometri de la startul pe speciala a patra, Simone Tempestini şi Dorin Pulpea au fost nevoiţi să se oprească din cauza unor probleme la cutia de viteze. „Nu a fost cel mai bun început de sezon, dar partea bună este ca putem lua startul duminică. Este un raliu dificil şi noi mai avem multe de învăţat aşa că fiecare kilometru de proba specială este important pentru noi. În ciuda problemelor de sâmbătă, am o atitudine pozitivă şi voi savura fiecare proba din ultima zi a raliului”, a continuat Simone Tempestini.

În Campionatul European de Raliuri se acordă şi puncte bonus în funcţie de clasamentul fiecărei zile, obiectivul pentru echipajul NapocaRallyAcademy fiind să nu plece fără puncte din Austria. „Mai sunt 8 probe cu o lungime de aproape 110 kilometri. Este o zi lungă şi sper să nu mai apară şi alte probleme”, a concluzionat pilotul NapocaRallyAcademy.

 

Despre Autor