PNL Cluj-Napoca: “Boc și supușii lui s-au servit din buzunarele clujenilor să plătească o notă de plată rămasă de la Apostu”

Vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, totodată, consilier local, Bîldea Ioan susţine că “Emil Boc a reușit să mai lovească o dată din plin în buzunarele clujenilor, înainte de finalul anului 2013. Astfel, ajutat de consilierii săi credincioși de la PDL și UDMR, Emil Boc a direcționat peste o jumătate de milion de euro din banii municipalității către câteva firme cu care Primăria a derulat un contract de întreținere a străzilor. Întreaga afacere s-a perfectat în liniște, departe de ochii clujenilor, pentru ca Boc să poată ascunde astfel o nouă „bombă” administrativă rămasă de pe vremea lui Sorin Apostu. De altfel, nu e prima dată când Emil Boc a obligat clujenii să achite din buzunarele lor măgăriile lui Sorin Apostu”.
Mai mult de atât, acesta susţine că decizia Consiliului Local Cluj-Napoca a fost luată într-un mod “necurat”: “Totul s-a întâmplat pe furiș, la ședința Consiliului Local din 11 decembrie. Atunci, profitând de plecarea consilierilor USL, primarul a insistat ca un anume proiect de hotărâre să fie votat, deși acesta se afla la finalul Ordinii de Zi. Proiectul vizat, precum și Referatului întocmit de către aparatul de specialitate al Primarului pentru acesta nu au fost publicate pe site-ul Primăriei. Ele nu sunt publice nici acum. Prin aprobarea acelui proiect de hotărâre, inițiat chiar de către primarul Emil Boc, toți consilierii PDL au fost de acord, practic, să achite sub formă de despăgubiri peste 500.000 de euro către firmele J.V. CONSORZIO GARBOLI CONICOS SPA-TIRRENA SCAVI SPA ROMÂNIA SUCURSALA CLUJ. Cele două firme au derulat un contract de reabilitare și întreținere a străzilor din Cluj-Napoca, pentru achitarea căruia Primăria a contractat un credit. Cum a ajuns Primăria să datoreze bani în plus față de contractul de peste 50 de milioane de euro semnat cu cele două firme? Doar Emil Boc și Sorin Apostu pot răspunde la această întrebare. Și au datoria să explice clujenilor de ce a ajuns Primăria să achite echivalentul în lei a 10 apartamente cu 2 camere sau aproximativ 3.280 de pensii medii lunare, ca despăgubiri către o firmă cu care fostul primar Sorin Apostu nu s-a mai înțeles prin 2011. Firmă care ulterior a acționat în instanță Primăria și a câștigat. Deși procesul datează din anul 2011 și a avut mai multe faze, nici primarul Emil Boc și nici consilieri locali avocați ai PDL Cluj nu au propus Consiliului Local achiziționarea unor servicii juridice, având în vedere suma mare imputată de consorțiu. Primăria nu și-a luat nici o măsură de precauție, iar angajații acesteia nu au suflat niciun cuvânt despre situație, pentru ca ulterior mârșăviile lui Apostu să fie acoperite de către Emil Boc și puse în spinarea clujenilor, din ale căror buzunare se iau bani, din nou, pentru a plăti după Apostu”, povesteşte consilierul local.
De altfel, vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca spune că din 22.01.2013, de când au primit soluția de la Tribunalul Specializat Cluj, Emil Boc și avocații PDL consilieri locali au tăcut, nu au informat Consiliul Local cu privire la acesta situație, ba mai mult, juriștii primăriei au arătat în mod suspect o totală lipsă de interes față de acest proces.
PNL Cluj-Napoca a urmărit istoria procesului dintre Primărie și consorțiul italian, și a constatat faptul că instituția condusă pe rând de Sorin Apostu, Radu Moisin și Emil Boc nu a depus nici cel mai mic efort pentru a câștiga procesul generat în rușinoasa epocă Apostu. Coincidență sau nu, avocatul apărător al consorțiului a fost Valeriu Stoica, coleg de partid al lui Emil Boc.
“Evident, ca într-un film cu happy-end pentru afacerile PDL, Valeriu Stoica învinge în instanță primăria lui Emil Boc și clujenii sunt puşi la plata a 2.650.600 lei. În loc să lupte să apere interesele clujenilor, reprezentanții municipalității au lăsat parcă la un semn armele jos și s-au prefăcut că au uitat de termene, de dosar cu totul. Emil Boc nu este străin de această situație, dată fiind secretomania din jurul acestei cauze și manevra prin care a introdus pe ordinea de zi, în ultimul moment proiectul de hotărâre privind plata despăgubirilor. Și asta nu e tot, pentru că s-ar putea să mai plătim și 2.619 lei taxă judiciară, 5.000 lei onorariu expert, plus onorariu avocațial, dacă firma care a câștigat procesul solicită cheltuieli de judecată. Drept urmare ne întrebăm, domnule primar, Emil Boc, de ce atâta discreție, de ce ați ținut totul departe de ochii clujenilor, mai ales când era vorba de o sumă atât de mare? De ce nu ați informat Consiliul Local? De ce nu ați propus achiziția unor servicii juridice și în acest caz? De ce juriștii Primăriei au lipsit de la termene în dosar și au redactat și depus actele procedurale de apărare prea târziu? Oare acest proces trebuia pierdut astfel încât cei de la Tirrena Scavi, aduși în Cluj de Sorin Apostu, cel cu care s-au certat, să tacă din gură?”, a mai spu Bîldea Ioan.
Totodată. Acesta îii cere lui Emil Boc, să facă public referatul 403814/411/09.12.2013 al Direcției economice prin care s-a propus plata sumei de 2.650.600,45 lei, reprezentând comision bancar, penalități de întârziere, profit nerealizat, prejudiciu și dobândă legală, către J.V. CONSORZIO GARBOLI CONICOS SPA-TIRRENA SCAVI SPA ROMÂNIA SUCURSALA CLUJ.
Sursă foto: www.facebook.com