Peste Horia Sulea, in Floresti, nu se trece !

eiNici peste floresteni, tovarasi !

A spune adevarul alaturi de un om politic, atunci cand exista sinonimie in gandire, mi-a adus multe comentarii belicoase. Acum, dupa acest articol, puteti comenta pana la anul fara pauza. Nu voi abdica de la ceea ce inseamna adevar, dreptate pentru clujeni. Am mai facut in repetate randuri asta. Numele meu este unul pe care il respect in primul rand eu.

In paginile Vocea Clujului au aparut oameni ca Daniel Morar, Vasile Puscas, Norica Nicolai sau Horia Sulea. Oameni care fac parte din partide la prima vedere in conflict. Acest careu de asi are ceva in comun : lupta pentru Romania, chiar cu sacrificiul bunastarii personale.

DNA si Daniel Morar au atacat caracatita Fany pentru prima oara. Arestarile in cazul Bica si Apostu sunt de notorietate. Se pare ca un om din administratie, un primar al unei comune din Romania, de 35.000 de locuitori spune si el acelasi lucru, intr-o alta forma. Nu voi comenta cum ma simt dupa mitingul esuat, mintit fiind pana la un moment dat de masina de propaganda portocalie.

Se pare ca un primar liberal, Horia Sulea isi asuma responsabilitatea.

Pentru mine, surpriza a fost presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, care a primit un numar mare de voturi de la floresteni. Am observat si felicitarea pusa in posta, care in urma evenimentelor marca Fany denota ipocrizie. Atitudinea sa imi aminteste de guvernarea Boc, o alta forma fara fond.

Am votat Schimbarea, dar nu cu oameni de aceeasi factura. PNL se dovedeste la fel de ipocrit ca si parteneri din defuncta alianta D.A.

Transportatorul Fany si-a adjudecat licitatia privind transportul de persoanele judetean perioada 2014-2019 pe o serie de trasee din judet, inclusiv Cluj Napoca – Polus, Cluj Napoca – Floresti, Cluj N. – Cetatea Fetei, Cluj N – Luna de Sus. Fany a anuntat zilele trecute ca in data de 30, respectiv 31 decembrie va asigura realizarea abonamentelor in locul de pana acum, sediul Primariei Floresti. In replica, primarul comunei Floresti, Horia Sulea, a declarat ca nu va mai permite accesul reprezentantilor Fany in cladirea Primariei. “Nu stiu ce intelegere verbala aveau cei de la Fany cu fosta administratie, dar va asigur ca ei nu au nici un fel de contract cu administratia locala pentru a folosi in interes propriu o cladire realizata din banii florestenilor. Nu voi mai permite abuzuri si bataie de joc. fany va trebui sa rspecte Legea. Asa ca nici vorba ca Fany sa mai realizeze abonamentele in cladirea primariei”, a spus Horia Sulea, primarul comunei Floresti.

De cealalta parte, reprezentantul Fany sustine ca firma respecta legislatia in vigoare, altfel neavand cum sa isi adjudece licitatia.  ”Daca aceasta este decizia primarului, o vom respecta. Vom face abonamentele strict la Autogara. Pentru noi este chiar mai bine asa. In alta ordine de idei, noi suntem deschis la o discutie cu primarul pentru a vedea cum am putea imbunatatii actualele conditii de transport “, a spus Cristi Mahalean, directorul Fany.

fany3

De asemenea, primarul Sulea a declarat ca intentioneaza sa aplice Legea si in ceea ce priveste accesul masinilor de tonaj pe drumurile comunale, care este permis doar cu plata unor taxe, potrivit deciziilor Consiliului Local Floresti. Mai mult, Sulea s-a aratat intrigat de modalitatea prin care Fany va intra pe un domeniu privat de pe raza comunei Floresti, Complexul Polus in speta.

Nu in ultimul rand, avand in vedere situatia de neputinta in fata careia se afla primarul Sulea in ceea ce priveste problema Fany, liberalul Horia Sulea, primar al comunei Floresti, a marturist ca se gandeste sa paraseasca corabia politica condusa de actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. “Acest lucru ar insemna doar o delimitare de ideile, viziunea si modul in care acest personaj, Horea Uioreanu, intelege sa conduca judetul, personaj care oricum nu ma mai reprezinta, si nicidecum o parasire a ideilor si valorilor liberale care ma caracterizeaza si in care cred cu tarie”, a spus Sulea. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a fost acuzat in dese randuri ca nu ar fi tinut cont de dorinta florestenilor pentru un transport civilizat si de faptul ca a fost ales in actuala functie si cu aportul substantial al florestenilor.

N.R. Datorita ipocriziei RATUC, m-am oprit din organizarea mitingului. Rezultatele s-au vazut. Anunt ca daca se continua intimidarea mea, a colegilor mei din presa, voi organiza in ianuarie eu un miting. Avand in spate participarea la „revolutia” din89, si peste 60 de mitinguri dupa.

E vreme de moina, dupa cum vedeti, dragii mei. Lupii albi au iesit la drumul mare…

Preluare partiala de la Mihai Petean. Unul din Lupii Albi din presa.

Despre Autor