PUMN IN GURA PRESEI. MAFIA CLONEAZA ZIARE ONLINE

helpCe se intampla in marele oras intelectual Capitala Europeana a Tineretului si a Culturii  in momentul in care un ziar isi face treaba si publica investigatii jurnalistice? Raspuns: i se baga pumnul in gura. Cum? Efectiv furand si apoi clonand site-ul, prin fals, inselaciune si alte aspect penale care sunt deja in atentia structurilor abilitate. Un episod extrem de intunecat in istoria presei romanesti, o miselie fara margini, care a ajuns deja la urechile unor reale si internationale organizatii de jurnalisti. La Cluj, daca publici anchete jurnalistice si deranjezi esti eliminat. La propriu. Ti se fura si apoi se cloneaza site-ul.
 
Foaia Transilvana a publicat in ultimii ani zeci, poate sute, de articole despre jaful padurilor, despre fosta conducere a Politiei clujene, despre evaziuni fiscale, despre averile unor politisti, despre afacerile lor imobiliare, despre evaziunea fiscala…Totul documentat, argumentat cu acte oficiale. Atat de pertinent incat Foaia Transilvana, in ciuda puzderiei de investigatii jurnalistice, nu a avut nici macar o plangere de calomnie sau insulta.
 
Apoi, de nicaieri, Foaia Transilvana s-a trezit cu o serie de denigrari si atacuri din partea unor terti care nu au avut nimic de-a face cu articolele din Foaia Transilvana. Ba chiar si amenintari directe si deloc fardate.
 
Si nebunia a continuat cu un potop de ilegalitati. Finalul a fost ca site-ul Foii Transilvane a fost furat. Prin acte false la ROTLD. Furat si clonat.  Articole copiate de pe vechiul site, incalcandu-se drepturi de proprietate intelectuala, articole noi copiate de pe miri de unde si semnate cu nume asemanatoare cu cele ale persoanelor din redactia Foaia Transilvana. Plus o serie de articole halucinante. Scrise in numele redactiei Foaia Transilvana. Chiar si bannerele cu reclame au fost copiate. Curat penal! Si bonus, potrivit specialistilor, un mic key logger, un virus, cititor al hardului dvs. Acesta a devenit ftr.ro, site-ul clona. Baza de date a vechiului site a fost distrusa. La fel adresele de mail. Miselie in Capitala Culturala Europeana. Profesionistii presei clujene nu au sesizat nimic. Ba mai mult, s-au grabit sa anunte decesul Foii Transilvane. Mai sa fie! Tare ati vrea voi, nu?! Ei bine, cititorii nu!
Din presa si conex, doar analistul media Victor Lungu a avut curiozitatea sa sune si sa intrebe ce se intampla.
 
Legat de proprietarul site-ului clona, habar nu avem cine e. Cine raspunde de site, habar nu avem. Accesati-l pe propria rapundere. FTR PRESS nu raspunde nici de eventualele neplaceri legate de sanatatea calculatorului dvs, nici de textele de pe ftr.ro.
Altfel, voi dragi clonatori, continuati sa viermuiti, sa furati, sa disperati. Noi vom face presa. Denumiri sunt, cate-n stele, cate-n nisip. Placerea de a construi de la zero e de partea noastra.  Multumim de provocare! Ne auzim! Garantat!
 
SI IATA, NE AUZIM. PENTRU A LASA ORGANELE ABILITATE SA ISI DESFASOARE INVESTIGATIILE, PANA LA SOLUTIONARE, REDACTIA FOAIA TRANSILVANA INCEPE UN NOU PROIECT MEDIA: COTIDIANUL TRANSILVAN! Ne gasiti pe www.cotidianultransilvan.ro si la www.cotidianultr.ro. Aceiasi oameni, aceeasi presa, aceleasi investigatii. ADEVARATA FOAIA TRANSILVANA ESTE COTIDIANUL TRANSILVAN – www.cotidianultransilvan.ro si la www.cotidianultr.ro !
 
Dar, acum e Craciunul! Sa ne bucuram, sa fim mai buni, sa privim introspectiv in noi insine. COTIDIAN TRANSILVAN www.cotidianultransilvan.ro, www.cotidianultr.ro proiect media realizat de redactia Foaia Transilvana va ureaza SARBATORI FERICITE!!!

Jurnalistul Mihai Petean mi-a relatat aceasta halucinanta situatie.

Intregul pachet informational este preluat de pe cotidianultr.ro. 

Despre Autor