Știri 

Derapaje grave administrative ale primarului Emil Boc

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului Consilierilor Locali ai PNL din CL Cluj, “Foarte des primarul Emil Boc ține să ne spună lecția omului gospodar care le face și le drege și-și ia precauția necesară încă din vară să nu rămână fără sanie iarna și din iarnă să nu rămână fără car vara. Dar, ca de obicei, cu spusele rămânem. Săptămâna aceasta, licitația pentru traseele județene de transport a fost adjudecată, iar câștigătorii au fost anunțați oficial. Pentru Florești, o singură firmă a depus ofertă și evident a câștigat transportul pe următorii 5 ani. Reprezentanții RATUC au precizat pentru mass media locală că nu a participat la această licitație – cea pentru traseele județene – pentru că Regia nu era înregistrată ca și societate comercială. Acest lucru s-a făcut abia miercuri, 18 decembrie. Curios lucru. La ultima ședință a Consiliului local Cluj-Napoca, grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca a solicitat să se amâne discuțiile referitoare la RATUC până când această societate va fi înregistrată sub noua formă juridică aprobată în ședința anterioară – societate pe acțiuni. Am solicitat acest lucru tocmai pentru a nu se adopta măsuri care ulterior s-ar dovedi păguboase și purtătoare de daune pentru bugetul local din cauza faptului că nimeni nu are și nu își poate asuma o responsabilitate. Să nu luăm hotărâri în numele unei societăți comerciale care încă nu era înregistrată. Decizia noastră, din rațiuni care ne scapă, a fost sancționată dur de către primarul Emil Boc ca fiind o acțiune a noastră pe față în favoarea firmelor private de transport și în defavoarea RATUC, respectiv a clujenilor. Asta în timp ce directorul din subordinea sa nu participa la o licitație din cauza faptului că “Regia nu era înregistrată ca și societate comercială”. Aceasta este dubla măsură pe care o aplică primarul Emil Boc: pentru unii mumă, pentru alții ciumă”boc OK

De asemenea, Grupului Consilierilor Locali ai PNL din CL Cluj, arată că “Pentru a nu fi acuzat de standard dublu, având în vedere reacția dură avută la adresa noastră la ultima ședință de consiliu local, grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca solicită demisia sau demiterea de îndată a directorului RATUC. Deoarece, în conformitate cu cele susținute de către primarul Emil Boc la adresa noastră că “ne batem joc de clujeni” și că “facem pe față jocul firmelor private de transport persoane”, constatăm că acest lucru l-a făcut, de fapt directorul din subordinea sa, care nici măcar nu a mimat dorința de a participa la licitațiile pentru traseele județene de transport persoane care, prin nedepunere de oferte, au fost adjudecate de către companiile particulare de transport local”.

Se atrage atenţia şi asupra faptului că “Centrul Naţional de Management al Societăţii Informaţionale a acordat traseele în funcţie de o serie de punctaje, în care RATUC se încadra cu brio, şi anume: Vechime parc, Tip detinere, Grad confort, Vechime traseu, Aer conditionat, Insolventa. Cu toate acestea, pe traseele Cluj-Floreşti, Cluj – Cetatea Fetei şi Cluj – Floreşti – Tăuţi doar Fany a depus oferte. De altfel, atragem atenția că pe multe trasee nu a existat decât câte o singură ofertă. Este deosebit de scandalos faptul faptul că RATUC, în prezent Compania de Transport Public Cluj – Napoca S.A. nu a depus nici o ofertă pentru vreun traseu de pe raza judeţului. Mai mult, RATUC a cedat până şi ultimul traseu din judeţ, cel de pe Baciu, a cărui licenţă a deţinut-o în urma licitaţiilor aferente perioadelor 2005-2008, 2008-2013. Deși beneficia de punctaj maxim, 12 puncte, la capitolul vechime traseu, deşi prin simpla participare cu un autobuz an de fabricaţie 2001 și-ar fi păstrat traseul, RATUC nu s-a regăsit pe lista ofertanţilor pentru traseul Baciu-Cluj. Motiv pentru care cerem demisia sau demiterea de îndată a acestuia și o anchetă internă pentru a se stabili motivele sabotării regiei din subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. D-nului primar Emil Boc, îi reamintim faptul ca antamarea banilor clujenilor pe contracte care vor fi incheiate pe opt ani de zile (lucrari de curatenie stradala si dezapezire), licitatii blocate iar apoi castigate de aceleasi firme (sala Polivalenta Cluj), in conditiile in care s-au peste cheltuit peste 1 milion de euro pe lucrari de conservare si consultanta, sunt derapaje grave de la ceea ce inseamna o buna administratie si o bataie de joc la adresa tuturor clujenilor.”

Related posts