septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Culmea culmilor: tot CON A va finaliza lucrările la Sala Polivalentă

sala polivalentaÎncepută în anul 2010 şi construită din fonduri de la bugetul local, Sala Polivalentă a rămas un an de zile conservată, după ce a fost construită în proporţie de aproximativ 70%. Primăria Cluj-Napoca a demarat o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor, iar astăzi a fost desemnat câştigătorul licitaţiei, când surpriză, tot cei de la compania CON A vor fi cei ce vor finaliza aceastră construcţie, pentru care desigur, vor fi alocate fonduri suplimentare căci au apărut şi modificări în proiect.

Pentru această licitaţie, au fost depuse 2 oferte din partea unor asocieri între companii, astfel: firma Strabag SRL împreună cu Strabag AG au depus o ofertă ce prevedea o valoare de 43.224.020 lei fără TVA în care este inclusă şi suma destinată situaţiilor neprevăzute şi cei de la CON A împreună cu Nisal şi InterSport care au oferit o valoare de 34.914.326,57 lei fără TVA la care se adaugă cheltuieli pentru situaţii neprevăzute a căror valoare se ridică la suma de 1.640.973,34 lei fără TVA. În caietul de sarcini a fost prevăzută o sumă totală de 35.138.188,45 lei fără TVA pentru finalizarea Sălii Polivalente.

Dat fiind faptul că propunerea celor de la Strabag se ridica la o sumă mai mare decât cea prevăzută în caietul de sarcini, aceasta a fost exclusă , astfel că au rămas cei de la CON A şi partenerii săi. Conform caietului de sarcini, termenul de realizare al proiectului este de 8 luni.

Lucrările la Sala Polivalentă au fost conservate după ce reprezentanţii companiei ACI, ofertanţi în prima licitaţie, au contestat în instanţă rezultatul licitaţiei pentru construirea sălii şi au câştigat, instanţa admiţând faptul că cei de la CON A au oferit un preţ mult prea mic pentru construcţie, se pare însă că şi de această dată cei de la CON A oferă preţul cel mai mic.

O concluzie cât se poate de clară în acest caz, este că acest proiect nu a făcut până în acest moment decât să aducă o pierdere de timp în ce priveşte realizarea lui şi bani mai mulţi de la buget pentru finalizarea lucrărilor.

 

About Author