Ce i-a spus Merkel lui Ponta

ponta-merkel-terasaDe ce s-a dus Ponta la Berlin? Ce a avut să-i comunice Angela Merkel politicianului român? Surse din zona serviciilor secrete ne sugerează lucruri care ne fac pielea de găină. E foarte adevărat că majoritatea premierilor români din ultimii ani au fost chemaţi la Berlin, însă atunci pentru diverse afaceri „mărunte”. Atât Boc, cât şi Tăriceanu de două ori, au fost chemaţi de către Merkel pentru a primi diverse instrucţiuni.

De astă dată, Ponta a stat la o întâlnire formală, în biroul cancelarului German în spatele uşilor închise doar 7 minute. 7 minute în care i s-a comunicat ceva. Conform relatărilor oficiale, discuţia lui Ponta cu Merkel a durat doar 4 minute, însă martorii oculari spun că 7 minute. Mai trebuie amintit că Ponta a fost primit neobişnuit de protocolar, cu gardă de onoare şi tot dichisul specific vizitelor la nivel înalt.

După întâlnirea formală, a urmat un dineu oferit de Angela Merkel în contextul vizitei premierului român. Dineul a început aşa cum era programat la orele 19:30, urmând ca acesta să dureze până la 20:45, însă s-a prelungit cu aproape o oră. Premierul român şi cel german au discutat tête-à-tête pe terasă, între 4 ochi aproximativ 30 min. A poi, cei doi s-au întors în sala dineului şi au luat loc alături de consilieri.

Mai trebuie spus că dineul a fost de fapt un work diner, întrucât la el au participat şi consilierii ambelor părţi, iar în urma discuţiei de pe terasă, s-au semnat anumite acte.
„După discuţia de pe terasă (la care nu a avut nimeni acces), Ponta a fost terminat”, spun martorii oculari. Din ceea ce a răzbătut din sala dineului, se pare că pe terasă Merkel ar fi spus ceva despre Roşia Montană. Discuţia pe această temă a continuat şi înăuntru, însă foarte voalat, cu referiri dese la Transilvania. De asemenea s-au făcut dese referi la autonomie.

Acum începe partea extrem de interesantă a poveştii. Şi îi spun poveste pe bună dreptate. Dacă până acum m-am menţinut în a relata fapte care pot fi verificate, de aici intrăm pe un teren pur speculativ, în care se încurcă informaţii contradictorii.
Vă rog aşadar – ca îndemn general – să nu credeţi nimic din ceea ce auziţi şi doar jumătate din ceea ce vedeţi cu proprii ochi.

Sursele noastre pretind că adevărata miză a întâlnirii din iunie de la Berlin ar fi Roşia Montană, cu implicaţii geopolitice ameţitoare.
Pe scurt, Merkel l-a anunţat pe tânărul politician român că personaje supra-statale şi supra-politice sunt interesate de resursele de la Roşia Montană şi că ele vor fi luate oricum. Dacă devine necesar – deşi cancelarul ar fi specificat că momentan nu se pune problema – Transilvania capătă în întregime calitatea de stat suveran, cu un guvern propriu instalat la Cluj. O altă variantă doar de pedepsire, ar fi declararea unei Regiuni A utonome Maghiare (RAM) cu un guvern propriu la Tg. Mureş, recunoscut rapid de ţările NATO şi în special de Statele Unite, dacă oficialii României nu găsesc căile potrivite pentru exploatarea zăcămintelor.

Partea bună e că nu interesează pe nimeni cine anume operează acele resurse, important e ca ele să ajungă acolo unde trebuie indiferent de costuri. Astfel s-a dat undă verde României să opereze zăcământul aurifer, dar mai ales pe cel de metale rare, inclusiv wolfram.

Ponta şi-ar fi exprimat îngrijorarea pentru cariera sa politică, dat fiind faptul că, în rândul cetăţenilor români, Roşia Montană a devenit un subiect extrem de delicat. Fără menajamente i s-a spus că dacă nu face ceea ce trebuie, chiar pe timpul mandatului său, România se va destrăma, iar cei interesaţi vor discuta problema direct cu noile oficialităţi ale Transilvaniei.

De asemenea s-a discutat problema politică a împingerii graniţei NATO (UE) pe Nistru, iar Ponta a primit asigurări că acest lucru e aprobat deja de către Kremlin. În mod firesc există o opoziţie puternică din partea Ucrainei, însă această opoziţie e neglijabilă din punctul de vedere al Berlinului şi Washingtonului.

S-a abordat în acest context şi noul proiect Nabuco – Nabuco West. A cesta ar urma să fie semnificativ mai mic şi să traverseze doar Bulgaria, România şi Ungaria, ajungând în Austria, Turcia şi Georgia fiind lăsate pe dinafară. În acest context Turcia s-a îndreptat spre alt proiect – TANAP (Conducta Trans-Anatoliană), care în viziunea Turciei ar putea fuziona mai târziu cu Nabuco Vest.

Germania are astfel un interes absolut pentru Nabuco, în orice context, astfel că l-a îndemnat pe premierul român să facă lobby pentru trecerea la realizarea proiectului.
Mai multe detalii despre acest proiect aici

În acest context Ponta a luat act de realităţile politice la nivel înalt şi de lupta fără scrupule pentru resurse. A promis că va susţine toate proiectele Germaniei în regiune şi a lăsat să se înţeleagă că Merkel poate transmite superiorilor domniei sale acordul său pentru ORICE PROIECT ÎN ORICE FORMULĂ, câtă vreme România e lăsată în graniţele sale.

Drept recompensă, Merkel l-a mângâiat uşor pe cap cu posibilitatea ca Daimler Benz să construiască o fabrică în România, unde să se producă cutii de viteze pentru Mercedes. Deja constructorul german are o filială la Cugir, unde a promis să investească 300 mil. euro. Ponta a discutat şi cu Deutsche Bank care doreşte să deschidă un serviciu financiar la Bucureşti, oferind astfel 700 de locuri de muncă.

Întrebat fiind la întoarcere, unde a afişat o mină macabră dacă o poate considera prietenă pe Angela Merkel, Ponta a spus „Sunt premieri în Europa pe care nu m-aş feri deloc să-i numesc prieteni: e prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, cancelarul Austriei sau premierul Slovaciei, a răspuns Ponta. Nu pot să spun acelaşi lucru despre A ngela Merkel, însă ea este un om foarte pragmatic şi foarte raţional în ceea ce face şi nu ştiu dacă are prieteni sau neprieteni în România, dar în mod sigur vede relaţiile româno-germane într-un mod extrem de raţional. Faptul că am discutat în viitor, care va fi poziţia României sau care e poziţia Germaniei, înseamnă că m-a considerat un partener de discuţie” (sursă: DeCe News)

Rezumat: Ponta a fost anunţat că harta Europei de Est se poate modifica în orice moment, dacă România nu face ceea ce trebuie. Alipirea Moldovei la România, dar şi pierderea Transilvaniei întregi sau crearea unei enclave maghiare în interiorul Statului Român sunt raţiuni care depăşesc o Românie în metastază. O Românie fără armată, fără economie în general, fără agricultură sau elite intelectuale.

Se pare că, din raţiuni care nu au nici o legătură cu România sau Moldova, această unire formală se va face, întrucât UE şi SUA sunt interesate de împingerea spre Est a graniţei NATO. Ceea ce l-a „terminat” însă pe premier a fost exact posibilitatea ca odată cu unirea Moldovei cu România, să aibă loc desprinderea Transilvaniei.

În contextul în care cererile UE pentru crearea unui stat ţigănesc în Sudul României devin tot mai vocale, misiunea lui Ponta e extrem de complicată. El are de ţinut în frâu o Românie gata să se destrame prin ea însăşi.

Indiferenţa poporului român la valorile reale ale vieţii şi îmbuibarea sa cu cârnaţi, timp de peste două decenii, ne-au adus aici. Ca România să nu mai însemne absolut nimic în relaţiile internaţionale. Ea poate face acum doar politică şi răspunde cu „Da, să trăiţi, aşa vom face” celor interesaţi de resursele sale excepţionale.

 

NOTA ISPRAVNICULUI. Îmi place să cred că vizita premierului chinez în România are legătură cu întâlnirea lui Ponta cu Angela Merkel. Nu-l suspectez pe premierul României de atâta inteligență și curaj politic, dar îmi permit să sper la o mișcare geopolitică salvatoare, indiferent de unde și de cine e inspirată. Căci, la presiunile uriașe ale UE (recte Angela Merkel), FMI sau NATO asupra României, singura ieșire din clenci era reînnodarea relațiilor cu China, putere mondială de care se tem și Rusia, și NATO. Pe de altă parte, e plauzibil ca relațiile încordate dintre Washington și Moscova să-l fi determinat pe Vladimir Putin să schimbe paradigma istorică, acceptând (poate chiar încurajând) interpunerea Chinei între România și propriii ei aliați (UE și NATO). Scutul antirachetă de la Deveselu își pierde astfel din eficiență pentru că, chiar dacă americanii îi au pe ruși sub control, în spatele lor se află chinezii care, la rândul lor, îi controlează. Nu de dragul rușilor, evident, ci de dragul propriului interes. În acest caz, se schimbă toate scenariile economice UE-FMI-SUA care vizează resursele României, căci prezența Chinei aici impune alte abordări ale situației.

Dacă în guvernul României ar exista măcar un singur om cu un IQ peste medie, ar înțelege că această carte ar putea fi jucată inteligent, folosindu-se de chinezi atât împotriva exceselor UE-NATO, cât și împotriva politicii rusești. Pentru că și rușii îi au, în acest moment, pe chinezi, și în față, și în spate…

 

P.S. N-aș vrea să se creadă – Doamne ferește! – că sunt un dușman al revenirii Basarabiei în matca firească. Nu, nicidecum! Iubesc această țară și o vreau întreagă. Am vrut doar să atrag atenția asupra unor posibile planuri de reîmpărțire a lumii și de reconsiderare a granițelor teritoriale. Așadar, vreau Basarabia în granițele României, ceea ce este oportun pentru strategiile geopolitice, dar trebuie să avem inteligența de a nu pierde Transilvania, pierdere pentru care s-a creat deja cadrul necesar. Căci, dacă Transilvania n-a fost niciodată pașalâc turcesc – nici atunci când Ungaria a fost (adică din 1526, când Suleiman Magnificul i-a nimicit pe unguri în bătălia de la Mohacs, și până în 2 septembrie 1686, când coaliția antiotomană a recucerit Buda) – de ce am accepta să devină pașalâc maghiar? Acest lucru nu se poate realiza decât cu complicitatea structurilor puterii și cu consimțământul unei populații obosite. Asupra acestui context am vrut să atrag atenția…

 

Sursă: certitudinea.ro

 

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights