septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Judecătoarea Iulia Motoc pleacă de la Curtea Constituţională

iulia motocIulia Motoc pleacă de la Curtea Constituţională şi asta pentru că  a fost aleasă la a acceptat să fie judecător la CEDO. 

Aceasta şi-a postat pe pagina personală de facebook în urmă cu o oră, mesajul: „Ultima săptămână ca judecător al Curţii Constituţionale. Pe 18 decembrie voi depune juramântul ca judecător al CEDO, la Strasbourg”.  La această postare au apărut şi primele comentarii de felicitări şi susţinere.

Conform www.gandul.info,  înlocuirea Iuliei Motoc ar urma să schimbe actuala majoritate la Curtea Constituţională, întrucât, în noua configuraţie a Senatului, postul va reveni USL: Astfel, la CCR ar rămâne 4 judecători numiţi fie direct de preşedintele Traian Băsescu, fie pe filiera PDL, 4 avansaţi de USL şi unul, care ar urma să încline şi balanţa pentru deciziile politice cele mai importante, de către UDMR.

Până în acest moment USL nu a luat însă o decizie privind nominalizarea pe care o va face. Creditat cu cele mai mari şanse este însă senatorul PSD Ioan Chelaru.

UPDATE: Marţi 10 decembrie, la ora 11 va avea loc în Sala de şedinţe publice a Curţii Constituţionale ceremonia prilejuită de încetarea mandatului Iuliei Motoc de judecator al Curţii Constituţionale. Tot în data de 10 decembre, CCR sărbătoreşte ‘ Zilele Constituţiei’.

About Author