Încă 10.000 de lei pentru Spitalul Clujana

906508_552808641474632_1643531071_o10.000 de lei merg și în acest an pentru Spitalul Clujana, prin proiectul de valorificare a hainelor uzate – „Să ajutăm împreună”.

În 2012, secția de neurologie a Spitalului Clujana a primit 10.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală, din partea Asociaţiei Caritas Greco-Catolică, rezultat al inițiativei de colectare și valorificare a produselor de îmbrăcăminte și încălțăminte uzate, donate de clujeni.

Și în acest an, prin proiectul „Să ajutăm împreună” realizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, a fost donată suma de 10.000 de lei Spitalului Municipal Clujana.

Banii provin din sumele obţinute de către Asociaţia Caritas în urma valorificării produselor din containerele amplasate în toate cartierele orașului. Circa 10-15 % dintre hainele și încălțămintea donate pot fi utilizate în continuare, după curaţare, sortare şi revitalizare. Restul sunt trimise către societăţile specializate în reciclarea materialelor, unde sunt valorificate prin vânzare. Asociaţia din cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco Caltolică de Cluj Gherla a utilizat sumele rămase după donația pentru spital, pentru pachete de sărbători oferite familiilor nevoiaşe.

“Felicit Asociația Caritas Greco-Catolică pentru inițiativă și le mulțumesc tuturor clujenilor care au ales să doneze aceste produse. Rezultatele implicării dumneavoastră sunt remarcabile!”, a spus primarul Emil Boc.

Despre Autor