Ipocrizie fără margini din partea celor de la Fany

1398392_697808673571006_1942571098_oReprezentanţii companiei private de transport, Fany s-au gândit să lase puţin de la ei în faţa cetăţenilor din comuna Floreşti. Aceştia promit să introducă din 7 decembrie noi curse pe ruta Cetatea Fetei- Cluj Napoca. Cetăţenii nu se lasă înduioşaţi de promisiunile făcute de companie.

La doar câteva zile de la anunţarea în presa locală a unui protest organizat de cetăţenii comunei, Fany anunţă că intenţionează totuşi să introducă curse noi, probabil cu intenţia de a stopa acest protest anunţat.

“Nu mă mai interesează nici de-mi dă trei luni gratuite abonament. Au aflat că ieşim în stradă şi încep să tremure”, spune un cetăţean pe grupul organizat pe o pagină de socializare.

Întrebat de ce nu a luat astfel de măsuri în ultimii ani de când asigură transportul în comuna Floreşti, directorul Fany, Cristian Măhălean declară că: “nu avem cum să facem nişte investiţii noi în ceva ce nu oferă siguranţă. Dacă vom şti că vom avea un nou contract vom face şi investiţii”.

Mai mult de atât, domnul Măhălean s-a arătat total dezinteresat de ceea ce îşi doresc cetăţenii comunei Floreşti: „Pe mine nu mă interesează pentru ce protestează ei. Eu încă nu mi-am scos investiţiile făcute”, a aspus acesta.

Dacă este să vorbim de ceea ce îşi doresc aceşti cetăţeni, putem aduce o listă întreagă, însă ne vom rezuma la câteva dintre problemele cu care se confruntă cetăţenii ce utilizează acest transport în comun. În primul rând, aceştia doresc preţuri mai bune pentru abonamente, condiţii mai bune de transport şi nu în ultimul rând, un transport în comun decent şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

“Eu, ca floreştean şi în numele persoanelor cu dizabilităţi, a tuturor celor care nu pot circula cu această firmă Fany, care nu respectă niciun pic drepturile omului, cer un transport în comun civilizat, cu aer condiţionat, căldură, şi autobuze adaptate cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Cum aceste cerinţe nu pot fi îndeplinite de către firma Fany, îi cerem preşedintelui Horea Uioreanu să facă tot ce îi stă în putere pentru a scoate această firmă şi să ne ofere un transport în comun civilizat”, spune Dacian Makszin.

Defapt, întreaga situaţie este una extrem de complicată. Un joc politic în care bunăstarea unor cetăţeni este călcată în picioare. Multe semne de întrebare şi prea puţine răspunsuri. Aceşti cetăţeni au fost minţiţi din nou.

 

Despre Autor