Centrul maternal “Luminiţa” a fost mdernizat

IMG_0484Centrul Maternal „ Luminiţa” a fost modernizat în cadrul unui proiect demarat de Consiliul Judeţean Cluj cu finanțare europeană. Inaugurarea lucrărilor a avut loc astăzi, iar persoanele găzduite în acest centru se vor bucura de nişte condiţii mult mai moderne precum şi de dotări de ultimă generaţie.

“Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii serviciilor oferite mamei şi copilului, femeilor gravide aflate în situaţie de risc, mamelor singure cu copii nou născuţi cu risc de abandon, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite acestora, în contextul unei politici active care are rolul de a preveni abandonul copilului şi promovarea alternativelor la instituţionalizare a copilului”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.IMG_0451

Totodată, aceştia au mai spus că prin acest  proiect se doreşte, mai exact “o clădire reabilitată şi pregătită pentru funcţionarea Centrului Maternal “LUMINIŢA”, dotată cu instalaţii electrice, termice şi sanitare de ultimă generaţie”.

De această modernizare precum şi de dotările pe care centrul le va avea, vor beneficia 10 persoane din care 5 cupluri formate din mamă şi copil.

IMG_0591Conform proiectului, modernizarea imobilului ce găzduieşte Centrul Maternal, se ridică la suma totală de  806.330 lei. Finanţarea nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană este de 523.465 lei.

 Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni : 09.06.2012 – 08.12.2013.

Despre Autor