Ioan Rus acuza PMP de revizionism

ucuIoan Rus îi acuză pe cei care au lansat ”Pactul pentru Transilvania” că servesc unor interese mlăştinoase ale unor ”aspiranţi revizionişti budapestani”: ”Câţiva “populari” bucureşteni  dintr-o formaţiune care pretinde a aparţine unei “mişcari” şi care încorporează nişte aventurieri politici a căror conştiinţă ar trebui să simtă apăsarea decăderii României din ultimul deceniu, nereuşind să îşi mai găsească audienţă pe malurile Dâmboviţei, s-au împreunat cu câţiva asociaţi de pe malurile Someşului şi au ales să abordeze politicianist tema Transilvaniei. În contextul în care actualul Guvern al României relansează proiecte prin care se urmăreşte consolidarea unui stat modern şi puternic care să poată face faţă provocărilor integrării europene şi globalizării, aceşti corifei ai demagogiei dâmboviţene, chemaţi la Cluj de alţi gargaragii, vor să lanseze un aşa-numit “Pact pentru Transilvania”, prin care să instrumenteze interesele mlăştinoase ale unor neîmpliniţi bucureşteni şi aspiranţi revizionişti budapestani. Dar personajele care vor să “pactizeze” cu Transilvania nu sunt decât nişte nomenclaturişti ai auto-intitulatei orientări politice de dreapta din România, cea care de altfel a torpilat, în ultima decadă, toate iniţiativele pe care ardelenii le-au avut în interesul întregii Românii”.

Ioan Rus spune că demersul acestora va avea ca rezultat împrăştierea şi în Transilvania a ”noroiului elucubraţiilor demagogice din care-şi hrănesc populismul” cei vizaţi şi că social-democraţii clujeni nu pot accepta acest lucru.

”Noi, social-democraţii clujeni, nu putem să întâmpinăm demagogia şi populismele “popularilor” din Bucureşti, pripăşiţi pe lângă cei câţiva oportunişti de ocazie clujeni, decât cu totală neîncredere, fiind convinşi că ardelenii îşi aduc aminte de iresponsabilitatea pe care aceşti aşa zişi reprezentanţi ai dreptei au avut-o în actele guvernărilor anterioare şi mai ales în periculosul joc al batjocoririi aspiraţiilor şi potenţialului cetăţenilor locuitori ai provinciei româneşti-Transilvania. Noi, ardelenii, ştim că aceşti aventurieri politici nu sunt altceva decât nişte penibili pescuitori de voturi de la electoratul din Transilvania, folosind metodele politicianismului gregar pe care-l practică în toata România, în detrimentul cetăţenilor României. Transilvania are nevoie de proiecte, nu de vorbe! Transilvania are nevoie de o autostradă care să o conecteze cu restul ţării, nu de populism ieftin! Transilvania are nevoie ca deciziile care se iau la Bucureşti să ţină seama de specificul acestei provincii, nu  de programe generaliste! De toate acestea şi de multe altele are nevoie Transilvania, domnilor “populari”. Dar pentru toate acestea este necesar mai mult decât un pact între voi înşivă, este nevoie să înţelegeţi Transilvania!”, a mai spus Ioan Rus.

Despre Autor