Vocea Clujului sesiseaza oficial ANI in cazul sotiei judecatorului Traian Darjan

justiLa intrebarea adresata ANI, intr-o situatie similara, institutia raspunde clar si categoric :

„Completarea declaratiilor cu mentiunea «conform fisei fiscale» este incorecta. Chiar si in ipoteza atasarii unei copii a fisei fiscale, rezolvarea nu este cea legala, ea contravenind exercitarii functiilor si demnitatilor publice in conditii de transparenta”, se arata in raspunsul primit.

Din pacate, legea se pare ca nu este la fel pentru toata lumea. Mai ales pentru unii dintre judecatorii Curtii de Apel Cluj sau a sotiilor acestora . Dealtfel, in anul 2012, se pare ca meseria de judecator este infinit mai bine platita decat cea de medic, iar erorile trec ca si neobservate. Problema este de ce ? Exista relatii de prietenie cu cineva din CSM ?

Asa cum am aratat intr-unul din articolele trecute, presedintele Sectiei Civile a Curtii de Apel Cluj este judecatorul Traian Darjan. Care se pare raspunde de repartizarea aleatorie a dosarelor. Desi, victime se pare ca exista :

Clujeanul Petru Samoilă se judecă de mai bine de 20 de ani pentru un teren de circa un hectar din localitatea Sălicea. Chiar dacă are o sentinţă executorie care îi dă câştig de cauză, el nu îşi poate intabula pământul. Chiar dacă în momentul de faţă repartizarea dosarelor se face aleatoriu, el reclamă faptul că de aproape 10 ani de zile este judecat de aceiaşi judecători: Andreia Ţuluş (actuală Chiş), Traian Dârjan şi Ana Ionescu. O parte dintre aceşti magistraţi deţin funcţii de conducere în cadrul instanţelor clujene. Chiar dacă a făcut cereri de strămutare a procesului, acestea nu i-au fost aprobate.

În momentul de faţă, Petru Samoilă a apelat la forul superior al magistraţilor, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde speră să i se facă dreptate.

“Sentinţele date în cei şase ani de când am încercat să îmi întabulez terenul, puteţi constata cum de fiecare dată la Curtea de Apel Cluj au făcut parte cam aceiaşi judecători, Andreea Ţuluş (actual Chiş), Traian Dârjan şi Ionescu Ana, fosta judecătoare Crişan care făcea parte din cultul Penticostal, ca şi cei cu care mă judec. În procesul de întabulare pe care l-am început în baza sentinţei din 2003 a Curţii de Apel Cluj, care a durat şase ani de zile, de fiecare dată erau cel puţin doi judecători care m-au judecat şi în celelalte procese de întabulare, pierzând toate procesele la Curte cu toate că la Judecătorie şi Tribunal am câştigat unele procese de întabulare, dându-se câştig din cauza părţii adverse, sentinţe care privesc notări de carte funciară. După fixarea termenul de judecată la actualul proces am văzut că în complet sunt judecători din vechile complete, doamnele judecător Ţuluş, actuala Chiş, şi Ionescu. Şeful de Secţie la Curtea de Apel Cluj este Traian Dârjan, care este nedezlipit de procesele în ultimii 8-9 ani, care se vede că a sărit peste repartizarea aleatorie şi a trecut direct la aceşti doi colegi judecători pentru a fi sigur că sentinţa va fi în defavoarea mea. Toate acestea se întâmplă din cauza avocaţilor familiei Muncaciu care sunt Dan Chirică, profesor la Facultatea de Drept din Cluj Napoca, şi conferenţiar Şerban Diaconescu, care sunt colegi de catedră cu unii judecători din cauză. Vă rog să mă ajutaţi în acest caz pentru a fi judecat corect şi nepărtinitor la procesul care a fost fixat în 31 octombrie la Curtea de Apel Cluj, Completul 4 R compus din judecătorii Ionescu Ana, Chis Andreea, fosta Ţuluş, şi judecătorul Câmpean. Datorită acestor aranjamente făcute de-a lungul timpului şi acestor sentinţe aberante, mama mea a decedat din cauza unei comoţii cerebrale, iar tatăl meu  s-a spânzurat de necaz, neputând înţelege cum se poate dacă am câştigat grădina familiei, instanţele de judecată îi întabulează pe ceilalţi”, arată Petru Samoilă în petiţia pe care a trimis-o către CSM.

Statul Roman recompenseaza se pare pe cei care o merita. Astfel, in cativa ani, judecatorul Traian Darjan a acumulat aproape  100.000 de euro. 

Pentru functia de judecator, a cumulat anul trecut venituri totale de 132.000 de lei, dintre care 24.000 de lei restante salariale obtinute prin hotarare judecatoreasca.  Judecatorul detine un apartament in Cluj-Napoca si altul in Bistrita. In ceea ce o priveste pe sotia lui, avocata are bijuterii in valoare totala de 30.000 de lei. Traian Darjan a reusit sa economiseasca, in timp, mai multe sume de bani. In 2007, 2008 si 2009 a depus la banca peste 97.000 de euro.

 Sotia lui este avocat al Baroului Bistrita si nu si-a declarat venitul realizat pe 2012, trecand in dreptul rubricii “conform fisei fiscale” !

Nu este singurul drept special conferit unei sotii de judecator la Curtea de Apel Cluj. Georgeta Darjan poate pleda in fata sotului sau, in perfecte conditii legale ! 

Curtea Constituţională a admis  o excepţie de neconstituţionalitate care permite avocaţilor care au rude judecători să pledeze la instanţele la care aceştia activează.

Exista oare vreo legatura intre aspectele de mai sus sau e vorba de o simpla coincidenta ? Se pare ca toate conditiile sunt de perfecta „transparenta”.

Apetitul pentru investitii in turism al sotilor Darjan,  este deja un fapt cunoscut. Doamna avocat detine actiuni la hoteluri de prima mana : Hotel Dacia Nord – Mamaia, Hotel Miorita – Mamaia, Hotel Patria – Mamaia, Hotel Unirea – Mamaia. Deasemenea in fondul de investitii Banat-Crisana.

 

Valentin Mitea , presedintele Curtii de Apel Cluj, este un iubitor al artei. Acesta detine lucrari de arta plastica (grafica, pictura, sculptura, ceramic, tapiserie, sticlarie) in valoare de 18.600 de euro.

Magistratul a avut, anul trecut, un venit mediu lunar de peste 9.500 de lei. Pe langa salariul de judecator, Mitea a obtinut un venit de 11.169 de lei de la Institutul National al Magistraturii, unde este membru al comisiilor de examinare. Judecatorul detine nu mai putin de trei masini: doua Hyundai Sonata si un Ford Focus.

Presedintele Curtii de Apel Cluj detine un apartament de aproape 90 de metri patrati in Cluj-Napoca, dar si o casa de locut de 190 de metri patrati, construita in oras. De asemenea, mai are doua terenuri intravilane, tot in Cluj-Napoca.

 

 

 

 

Despre Autor