Boc e mai bun decat Ponta. Ponta e mai bun ca Predoiu.Toti, oamenii Presedintelui.

predoiuRomania se indreapta veryiginos spre faliment. E ca si cum ai pune consilierul juridic sa-ti conduca firma. Va incerca sa aplice toate legile care se lovesc cap-in-cap. Ultima lege aplicata Romaniei, insolventa. Asta daca ajunge Predoiu presedinte. Ceea ce ar fi in rezonanta cu multi ciudati apti de vot, dar neinformati. In articolul Cine e Predoiu ? prezentam personalitatea si caracterul de exceptie al fosului ministru al justitiei.

Basescu l-a atacat pe Predoiu: “El cu manuta lui, a facut propunerea de inlocuire a lui Daniel Morar, dupa primul mandat. Si stiu si-n ce conditii: pe discutiile din PNL si intelegerea cu Hrebenciuc”

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu l-a luat in colimator pe fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu. Basescu i-a cerut acestuia sa nu ii mai dea lectii la televizor si i-a amintit ca l-a rugat sa vorbeasca cu premierul Victor Ponta pentru a-l mentine in functia de ministru de Justitie. De asemenea, Basescu l-a acuzat pe Predoiu ca nu a mai dorit sa il numeasca pe Daniel Morar in fruntea DNA, pentru al doilea mandat, in urma discutiilor din PNL si a intelegerii cu Viorel Hrebenciuc. Mai important este insa ca Traian Basescu a recunoscut ca el a fost cel care a facut numirile la varful DNA, povestind cu nonsalanta cum i l-a impus lui Catalin Predoiu pe Daniel Morar, in schimbul pastrarii acestuia ca ministru de Justitie in Guvernul Boc:

A venit si a spus cum a batut el cu pumnul in masa si a pus conditii si presedintelui si primului ministru. Eu imi aduc aminte asa, eu va spun ce imi aduc aminte, ca, fiind in Guvernul Tariceanu, domnul Predoiu a propus inlocuirea lui Daniel Morar de la DNA, inlocuirea lui cu o doamna care nu avusese dosare prea importante in toata viata ei, o doamna care era consilier. Iar mie imi dadea lectii cum a renuntat presedintele Basescu la Daniel Morar, ori el cu manuta lui, a facut propunerea de inlocuire a lui Daniel Morar, dupa primul mandat. Si stiu si-n ce conditii: pe discutiile din PNL si intelegerea cu Hrebenciuc.

M-a deranjat tipul acesta de om. Iar va spun eu, cand l-am chemat sa-l intreb daca vrea sa ramana in Guvernul Boc, dupa Guvernul Tariceanu, a avut o singura conditie, sa il propuna pe Morar pentru al doilea mandat. Conditie pe care i-am pus-o eu, si nu el mie. A fost o singura conditie discutata, aceea ca Morar va fi propunerea lui pentru DNA, pentru al doilea mandat. (…)

M-a deranjat ca imi dadea lectii domnul Predoiu, cand el a fost la mine, sa ma roage, sa vorbesc cu Victor Ponta sa il mentina si in Guvernul lui. La mine a fost in cabinet si nu la altcineva. Sigur ca am vorbit si m-a refuzat Ponta. Cu o anume motivatie, m-a refuzat. Omul asta sa nu indrazneasca sa imi dea lectii publice”.

Replica lui Predoiu

La scurt timp dupa declaratiile din Evenimentul Zilei, Catalin Predoiu i-a dat replica presedintelui Traian Basescu. Fostul ministru al Justitiei a confirmat ca nu a dorit sa il numeasca pe Daniel Morar la sefia DNA pentru inca un nou mandat, dar s-a lovit de refuzul lui Traian Basescu. Iata replica lui Catalin Predoiu:

“Am aflat cu surprindere si dezamagire despre declaratiile Presedintelui Traian Basescu, fata de care formulez urmatorul punct de vedere:

1. Toate propunerile pe care le-am formulat la sefia parchetelor, inclusiv DNA, au avut in vedere un singur interes, acela al stabilitatii institutionale si obtinerii unor rapoarte de tara pe justitie pozitive.

2. Singurele persoane cu care am discutat sporadic astfel de competente ale Ministrului Justitiei au fost procurorul general, procurorul sef DIICOT, procurorul sef DNA, Presedintele Romaniei. Propunerile la sefia parchetelor pe care le-am formulat nu au fost discutate cu oameni politici, din niciun partid. Dl Presedinte stie bine acest lucru si la vremea respectiva l-a apreciat. Discutiile colaterale pe care alti oameni politici le-au facut intre ei pe marginea propunerilor mele nu m-au privit si nu ma privesc.

3. In 2008 am propus adjunct pe Daniel Morar si sef pe Monica Serbanoiu la DNA, pentru ca stiam ca in Parlament se pregatea o propunere legislativa de desfiintare a DNA, daca il numeam sef pe Daniel Morar. A fost o solutie prin care am prezervat si DNA si pe Daniel Morar in interior, la varf. L-am informat pe Presedinte in seara zilei de 9 august 2008, dupa sedinta CSAT, despre faptul ca voi formula aceste numiri in ziua de 11 August 2008. Presedintele si-a manifestat dezacordul, mi-am pastrat punctul de vedere.

4. Dupa respingerea propunerilor mele initiale de catre Presedinte, am refuzat sa formulez alte propuneri pentru ca dl Morar sa ramana la sefia DNA cu delegare, lucru despre care l-am informat pe Presedinte intr-o discutie pe care am avut-o in avionul prezidential, in drum spre Coreea de Sud, in septembrie 2008. In acest fel dl Morar a ramas la sefia DNA cu delegare, pana cand, pe o alta majoritate, am fost in masura sa fac o noua propunere, cu dl Daniel Morar sef. Dl Morar poate confirma aceste lucruri.

5. In decembrie 2008 mi-am incheiat primul mandat. Am fost solicitat de Presedintele Romaniei si Primul Ministru sa continui. Am cerut, ca si premierului anterior, continuarea proiectului celor patru coduri si sprijin politic pentru ele. Nu am dat cu pumnul in masa nimanui, nu am stat la usa nimanui, nu am solicitat niciodata sa raman in Guvern. Am fost de fiecare data invitat si nu regret ca am acceptat.

6. In ziua caderii guvernului MRU, in Parlament, dl Ponta mi-a facut o oferta verbal, oferta pe care am refuzat-o pe loc. A doua zi, la Neptun, l-am informat pe Premierul MRU despre acest lucru intr-o discutie fata in fata si pe dl Presedinte Basescu telefonic. Am mai declarat aceste lucruri cu cateva luni in urma. Mai mult, chiar in timpul mandatului Premierului MRU, mi-am exprimat fata de acesta preocuparea de a parasi guvernul dupa obtinerea raportului pozitiv de tara care ar fi urmat sa apara in iulie 2012”.

 Preluare luju.ro

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights