Aurelia Cristea, chiar ne reprezinta. Restul ?

cristeaDeputat Aurelia CRISTEA 

Cabinet Parlamentar

Str. Detunata, nr. 1, Cluj-Napoca, România

Tel. 0725.109.380 (mobil) | 0364.435.734 (fix)

deputat@aureliacristea.ro | www.aureliacristea.ro

 

ÎNTREBARE

 

Adresată: domnului Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătăţii

 

Întocmită de către:  Aurelia Cristea, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ, Colegiul uninominal nr. 3

 

Obiectul întrebării: utilizarea fondurilor europene pentru crearea unui Plan Naţional de prevenţie şi informare privind sănătatea orală

Stimate domnule ministru,

Un studiu publicat aproape de finalul anului 2012 arată că procentul românilor cu probleme de sănătate dentară se apropie de 80%. Sănătatea este definită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în 1946, că fiind “o stare de confort complet fizic, mental şi social, şi nu doar absenţa bolii sau a infirmităţii”, iar sănătatea orală reprezintă o componentă importantă în menţinerea stării de confort fizic, fiind necesară evaluarea permanentă a acesteia dar şi planificarea de noi metode de menţinere a acesteia în limite normale.

Tot mai mulţi specialişti atrag atenţia, în ultima vreme, că nu există suficiente instrumente de prevenţie în domeniul sănătăţii orale, printre aceştia numărându-se reputaţi specialişti sau doctoranzi ai facultăţilor de medicină din ţară.

Din toate aceste motive, vă solicit, domnule ministru, să-mi transmiteţi dacă aveţi în vedere crearea unui Plan Naţional de prevenţie şi informare privind sănătatea orală pentru perioada 2014-2020, precum şi dacă intenţionaţi să finanţaţi implementarea acestui plan cu fonduri europene, în următorul exerciţiu bugetar al UE.

 

Vă mulţumesc!

Solicit răspuns scris.

Bucureşti, 9 octombrie, 2013

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights