Monica Macovei nu digera informatii de la Voiculescu. Nici eu !

conservaȘi eu vreau să știu dacă au fost centre ilegale de detenție, dar nu de la Voiculescu

Parlamentul European a votat astăzi propunerea de Rezoluție privind presupusa deținere ilegală de prizonieri de către CIA în țări europene. Îmi doresc și eu să aflu dacă au fost astfel de centre de detenție și unde au fost, inclusiv dacă au fost în România. Chiar dacă această Rezoluție nu are niciun efect, mi-am exprimat nemulțumirea și indignarea în legătură cu sursele de informație invocate în cazul României. Acesta a fost punctul meu de vedere:

„Și eu aș vrea să știu dacă au fost și unde au fost centre de detenție ilegale. Însă, astăzi, prin această Rezoluție, practic, în ceea ce privește România cel puțin, Securitatea a intrat în Parlamentul European și a devenit sursă de informație.

Sunt menționate pentru România două surse de informație: o emisiune de pe o televiziune a Antenelor, aflată în proprietatea unei persoane care este colaborator al Securității, stabilit printr-o decizie definitivă a instanței, și care este și trimisă în judecată pentru spălare de bani și alte infracțiuni grave: domnul Voiculescu.

O altă sursă de informație este generalul Talpeș, care a fost șef al Serviciului de Informații Externe imediat dupa ’90, în perioada ’92 și anii următori, în perioada în care la putere în România erau comuniști încercând să arate cu fața vopsită că sunt altceva.

Deci pe aceste două surse se votează o rezoluție prin care România este acuzată. Mi se pare inadmisibil ca în 2013 Parlamentul European să se lase păcălit în acest fel”.

 

 

Mihai Politeanu

Assistant to MEP Monica Macovei

Mobil: (+4) 0770421482

www.monicamacovei.eu

 

Despre Autor