Edvin Marton in concert la Cluj

Un eveniment de marca in cadrul celei de-a treia editii TIMAF a fost cencertul compozitorului Edvin Marton, care a incantat aseara timp de doua ore publicul la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Au fost doua ore de vis, petrecute intre sunet si lumina. Jocul de culori al reflectoarelor s-a imbinat perfect cu qmotiile celor din sala, care dansau perfect in ritmul viorii Stradivarius a  lui Edvin.

Din recitalul compozitorului au facut parte atat coloane sonore precum « Love Story » si « My Heart Will Go On”,  dar si compozitii proprii, fiecare dintre acestea avand propria poveste, dupa cum insusi compozitorul afirma.

Edvin Marton este cunoiscut drept « violonistul patinatorilor4 pe gheata ». In anul 2006, a fost invitat de orietenul sau, Evgeni Plushenko, sa cante la Jocur4ile Olimpice de iarna. Patinand pe acordurile piesei « Toscana Fantasy », acesta a castigat Medalia de Aur.

« Sky Motion », « Magic Violin », « Happy Day » si « Malibu Sunset » s-au numarat printre pisele interpretate de artist, care au ridicat aseara publicul in picioare. Concertul s-a incheiat cu ‘Rapsodia maghiara ».

Edvin Marton s-a nascut in Ucraina in anul 1974 si este de etnie maghiara deoarece s-a nascut intr-o zona a Ucrainei unde locuiesc multi maghiari. La varsta de opt ani, a fost admis la Scoala Centrala de Muzica “Ceaikowski” din Moscova si astfel talentul lui a inceput sa fie recunoscut pe plan international.

Povestea lui Edvin marton imi aminteste de povestea lui Nik Halik, care este – de fapt – o poveste despre a visa si a-ti implini visele.  Nik Halik este primul astronaut certificat civil al Greciei, care la varsta de opt ani si-a scris cele mai importante zece vise ale sale pe o foaie de hartie. Pana la varsta de 43 de ani si-a implinit opt dintre ele

Interesant este ca visele cele mai mari le avem la varsta de opt ani. Cat de premonitorii pot fi visele pe care le visam  cu o inima de copul! Sa nu le lasam sa se risipeasca!

 

Va invitam sa urmariti cateva imagini aici

 

Despre Autor