Știri 

Edvin Marton in concert la Cluj

Un eveniment de marca in cadrul celei de-a treia editii TIMAF a fost cencertul compozitorului Edvin Marton, care a incantat aseara timp de doua ore publicul la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Au fost doua ore de vis, petrecute intre sunet si lumina. Jocul de culori al reflectoarelor s-a imbinat perfect cu qmotiile celor din sala, care dansau perfect in ritmul viorii Stradivarius a  lui Edvin.

Din recitalul compozitorului au facut parte atat coloane sonore precum « Love Story » si « My Heart Will Go On”,  dar si compozitii proprii, fiecare dintre acestea avand propria poveste, dupa cum insusi compozitorul afirma.

Edvin Marton este cunoiscut drept « violonistul patinatorilor4 pe gheata ». In anul 2006, a fost invitat de orietenul sau, Evgeni Plushenko, sa cante la Jocur4ile Olimpice de iarna. Patinand pe acordurile piesei « Toscana Fantasy », acesta a castigat Medalia de Aur.

« Sky Motion », « Magic Violin », « Happy Day » si « Malibu Sunset » s-au numarat printre pisele interpretate de artist, care au ridicat aseara publicul in picioare. Concertul s-a incheiat cu ‘Rapsodia maghiara ».

Edvin Marton s-a nascut in Ucraina in anul 1974 si este de etnie maghiara deoarece s-a nascut intr-o zona a Ucrainei unde locuiesc multi maghiari. La varsta de opt ani, a fost admis la Scoala Centrala de Muzica “Ceaikowski” din Moscova si astfel talentul lui a inceput sa fie recunoscut pe plan international.

Povestea lui Edvin marton imi aminteste de povestea lui Nik Halik, care este – de fapt – o poveste despre a visa si a-ti implini visele.  Nik Halik este primul astronaut certificat civil al Greciei, care la varsta de opt ani si-a scris cele mai importante zece vise ale sale pe o foaie de hartie. Pana la varsta de 43 de ani si-a implinit opt dintre ele

Interesant este ca visele cele mai mari le avem la varsta de opt ani. Cat de premonitorii pot fi visele pe care le visam  cu o inima de copul! Sa nu le lasam sa se risipeasca!

 

Va invitam sa urmariti cateva imagini aici

 

Related posts

Transylvania International Music and Art estival debutează pe 27 Septembrie 2013 la Cluj-Napoca pentru cea de a treia ediție de cultură și artă

După ce în anul 2012 TiMAF a pus stăpânire pe Cluj în luna Octombrie timp de 23 de zile, prin...

Închide