„Premierul” din umbra crede ca USL va guverna pana se vor termina banii

predoiuDiscurs Cătălin Predoiu

“Suntem într-un moment în care încrederea  în clasa politică este slăbită, un moment în care   guvernarea proastă a USL a adâncit prăpastia între politicieni și popor.

De aceea noi am construit acest Guvern alternativă cu gândul de a recâștiga această încredere pe bază de soluții, pe bază de viziune, pe bază de asumare a experienței trecute cu bune și rele , pe bază de apropiere de oameni, de apropiere de popor.

USL a instalat practic la guvernare o “inaptocrație”: un grup de oameni  inapți să guverneze, să furnizeze soluții. De aceea, în antiteză, noi ne-am dorit și credem că reușim ca acest guvern alternativă al PDL să prezinte competențe.

Competența și profesionalismul au fost criteriile de bază în alcătuirea acestui Guvern. În același timp am încercat să îmbinăm  experiența trecută cu forțe proaspete, cu figuri noi, care au demonstrat deja pe tărâmul bătăliei politice.

Acest Guvern își propune nu  numai să sancționeze, ci și să pregătească guvernarea viitoare. Este foarte important ca PDL să ajungă la guvernare pregătit, să avem oamenii pregătiți, să avem soluțiile pregătite și în timp, să recâștigăm încrederea alegătorilor.

Ce va face acest Guvern în mod concret?

Vom monitoriza zi de zi activitatea miniștrilor în exercițiu, vom analiza măsură cu măsură tot ceea ce fac miniștrii în exercițiu  și vom ieși să spunem sus și tare ceea ce se greșește și se greșește în fiecare zi.

În același timp, vrem să fim un Guvern aproape de oameni. Vom merge în țară, vom avea contact nu numai cu organizațiile noastre, dar și cu mediile profesionale, cu cercurile de afaceri, nu numai din București, dar și din țară, pentru că acolo sunt cele mai mari probleme.

În mod oficial, potrivit cifrelor macroeconomice situația pare bună.  În mod real, în economia reală lucrurile sunt dramatice și acestea au devenit principalele probleme ale României: șomajul, sărăcia, pierderea locurilor de muncă și nu în ultimul rând falimentele firmelor mici și mijlocii.

Îmi permit în acest moment să o citez pe Margaret Tatcher: “Socialiștii guvernează pănă când se termină banii altora”. Cred că USL va guverna până când vor termina nu numai banii, ci și speranțele noastre.

Iată de ce ne propunem ca prin acest Guvern alternativă să construim încet speranța într-o guvernare profesionistă cu adevărat în România.

Guvernul pe care l-am construit împreună cu colegii conține 16 portofolii, fiind un Guvern echilibrat și adaptat nevoilor reale ale Romaniei și nu nevoilor clientelei politice, asa cum a făcut USL , care a alcătuit un Guvern mamut în care multe portofolii sunt inutile.

Prezentare Guvern Alternativă al PDL

6 din cei 10 miniștri sunt femei

9  sunt oameni noi

Media de vârstă – 45 ani

Prim-ministru – Cătălin Predoiu

Lista Miniștrilor

Ministrul Afacerilor Externe  – prof. dr. Radu Carp

Ministrul Apărării Naționale – Marinică Dincă (senator PDL)

Ministrul Internelor, Administrației și Dezvoltării Regionale – Alin Tișe (senator PDL)

Ministrul Justiției – Monica Macovei (europarlamentar PDL)

Ministrul Economiei – Andreea Paul (deputat PDL)

Ministrul Finanțelor – Gheorghe Ialomițeanu (deputat PDL)

Ministrul Energiei – Lucian Bode (deputat PDL)

Ministrul  Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Producției Alimentare – Gheorghe Ștefan (vicepreședinte PDL, nu primarul)

Ministrul Infrastructurii – Anca Boagiu (senator PDL)

Ministrul Fondurilor Europene – Alexandru Nazare (deputat PDL)

Ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale – Claudia Boghivecivi (deputat PDL)

Ministrul Mediului – Sulfina Barbu (vicepreședinte PDL)

Ministrul Sănătății – Dr. Dragos Serban (neafiliat politic)

Ministrul Educației și Cercetării – Raluca Turcan (deputat PDL)

Ministrul Culturii – Radu F. Alexandru (vicepreședinte PDL)

Ministrul Tineretului și Sportului – Sorin Moldovan (președinte TDL)

Aceasta construcție crește și nu se limitează la lista miniștrilor. Am prevăzut și 3 secretari de stat, încă de la început:

Ministerul Sănătății – Cristina Dobre (membru PDL)

 

Anca Andrei
PR & Communication Assitant
Prim-Vicepresedinte PDL Catalin Predoiu

Poza preluata din ghimpele.ro

Despre Autor