Rezultatele consultării privind exploatarea aurului de la Roșia Montană demarată de Aurelia Cristea

sParlamentul României Camera Deputaților

Deputat Aurelia CRISTEA

Cabinet parlamentar: str. Detunata, nr.1, Cluj-Napoca

Tel. 0725.10.93.80 | deputat@aureliacristea.ro | www.aureliacristea.ro

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Rezultatele consultării privind exploatarea aurului de la Roșia Montană demarată de Aurelia Cristea.

 

Stimați colegi,

Deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele consultării publice desfăşurate la Cluj-Napoca privind proiectul de lege care reglementează exploatarea aurului de la Roşia Montana. Astfel, în cadrul consultării au fost consemnate 3961 de opinii, dintre care 3607 pledau împotriva proiectului de lege, iar 354 în favoarea lui.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat la această consultare publică. A fost o premieră şi pentru mine, dar am considerat că este un exerciţiu democratic necesar. Votul meu din Parlament va beneficia astfel de o dublă greutate: este opţiunea mea personală, sprijinită masiv de opţiunea clujenilor interesaţi de acest proiect de lege”, a explicat Aurelia Cristea. Aceasta a mai completat spunând că votul împotriva unui proiect de lege nu înseamnă că se împotriveşte investiţiilor străine.

„Votul meu în Parlament nu este şi nu poate fi interpretat ca un vot împotriva investitorilor străini din România. Înainte să devin deputat, am lucrat în mediul privat. Voi susţine întotdeauna investitorii care vor să facă afaceri sănătoase, cu respectarea legilor în vigoare şi promovarea dezvoltării durabile în România”, a mai subliniat Aurelia Cristea.

 

Deputatul a insistat că un astfel de proiect trebuie să treacă printr-o amplă dezbatere publică, transparentă.

Totodată, deputatul clujean a adus în discuţie faptul că şomerii din zona Roşia Montana au nevoie de susţinere şi de soluţii alternative pentru găsirea locurilor de muncă. „Un astfel de plan cu soluţii alternative care ar crea locuri de muncă în zonă mi-a fost prezentat chiar de către câţiva specialişti şi profesori universitari de aici din Cluj, de la Universitatea Babeş-Bolyai. Trebuie doar să începem să ne preocupăm şi de soluţii alternative”, a mai spus Cristea. „Toţi românii sunt prioritatea noastră, şi minerii, şi medicii, şi învăţătorii şi toate categoriile sociale trebuie să primească aceeaşi atenţie din partea mediului politic”, a mai completat Cristea.

Deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea a organizat o consultare publică a clujenilor din colegiul uninominal 3 din Cluj-Napoca, dar care a fost deschisă şi tuturor celorlalţi cetăţeni interesaţi de proiectul de lege privind exploatarea aurului de la Roşia Montana.

 

 

deputat PSD Cluj

Aurelia CRISTEA

 

Despre Autor