Scrisoare deschisa lui Horea Uioreanu, Horia Sulea si Emil Boc

FanyV-am votat. Horea Uioreanu a facut angajari masive, in scopul imbunatatirii echipei de la Consiliul Judetean. Si pe la celelalte institutii din subordinea Dumneavoastra. Ce fac oamenii Dumneavoastra ? Florestenii cer interventia Dumneavoastra prin mijloace legale, in scopul eliminarii firmei Fany de pe transportul Cluj-Floresti sus-intors. Astazi in capatul cursei Cetatea Fetei, temperatura era de 63 grade Celsius.

Pe facebook, florestenii sunt la capatul rabdarii. Nu cred ca este bine sa riscati manifestatii in urmatoarea perioada. Iata ce spun florestenii : “1. Urbanism: distantele dintre blocuri, locuri de parcare, spatiu verde, locuri de joaca, strazi de 7 m, trotuare de 2 * 1 m, iluminat, cainii, animalele comunitare. 

2. Transportul in comun o problema din 2008.

3. Fluidizarea traficului rutier, centura reala, trotuare, piste de biciclisti. 

4. Probleme generale crese, gradinite, liceu, parc, ferma, un parc industrial de IT, poliniclica, spitalul regional, ….”

“Stiu, problema cainilor fara stapan e veche in Floresti. Dar zau, nu mai pot. Unde ar trebui sa sun sa ne scape de niste caini? In spate la Atelieru de pizza s-au adunat destul de multi. O catea are 6 pui de vreo 4-5 luni plus ca mai sunt inca alti 5-6 mai mari. Fac un scandal si un taraboi noaptea de nu mai pot dormi. E hilar cand ii vezi cum se prostesc puii prin gunoaiele ramase de la casele lui Cibu, dar nu o sa fie de ras cand astia cresc printre copiii nostrii. Ca sa nu mai zic ca pe spatiul verde e mai mult maro… si cainii cu stapan isi fac nevoile d-apoi astia.
Deci, unde trebuie sa sun sa vina sa ii ia? Nu prea vad sa fi avut rezultat sterilizarea de acum cativa ani.”

În aceste condiţii de călătorii la 63 de grade Celsius, fără geamuri deschise, fără aer condiţionat, mai respectă oare Fany datele contractului prin care şi-a adjudecat licitaţia. Şi, dacă tot suntem la licitaţie, ar mai fi de spus faptul că iţele acesteia, organizată şi supervizată de Consiliul Judeţean Cluj cu Alin Tişe preşedinte d Cj şi Radu Bica vice, s-au lămurit o

Procurorii DNA Cluj au afirmat că vicepreşedintele CJ Cluj a fost într-o vacanţă în Austria pe banii patronului de la Fany, Ştefan Cadar. Acesta a depus chiar şi mărturie, precizând că a facut “plata unei vacanţe ce se ridica la 400-500 de euro, excede unei relaţii normale de prietenie, de bun simţ“. Ba mai mult, apartamentul pe care Radu Bica îl folosea în Cluj-Napoca, pe strada Teodor Mihali, aparţinea omului de afaceri Ştefan Cadar. Acolo, într-o canapea, procurorii DNA Cluj au găsit 10.000 de euro primiţi ca mită de la Aspazia Droniuc, care tânjea după contractul de mentenanţă de la Cluj Arena. Radu Bica a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare.

În primăvara acestui an urma să aibă loc o nouă licitaţie pentru traseele judeţene, numai că această licitaţie a fost supendată din cauza unui litigiu, dosarul 1020/46/2012 de la Curtea de Apel Piteşti. Aşa că, până la soluţionarea cauzei, vechii operatori îşi continuă activitatea.

Iar pe primarul Emil Boc, cel care visează la introducerea de tramvaie sau autobuze după finalizarea centurii Cora-A3, îl invităm ca până atunci, să călătorească el timp de 30 de minute pe temperaturi de peste 60 de grade Celsius. Aceeaşi invitaţie o facem şi actualului preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu. Domnule Uioreanu, când veţi încerca, când vă veţi implica să găsiţi o soluţie vizavi de introducerea unui tansporator care să nu îşi bată joc de mii de oameni zilnic în Floreşti?!?!

Floreştenii trebuie să înţeleagă că şoferii nu au nici o vină. Ei sunt simplii angajaţi, care, de asemena, suportă cu greu temperaturile infernale din autobuze.

Conducerea Fany trebuie să înţeleagă că floreştenii nu au nimic cu Fany. Ei doar îşi doresc un transport în condiţi civilizate, umane. Nu la 63 de grade Celsius. Nu ca vitele în cutii fără pic de aer. Dacă Fany nu vrea acest lucru pentru că ţine la profit sau nu poate acest lucru pentru că nu are din ce investi să lase alt transportator. Dacă nu, să suporte consecinţele legale şi aprobiul public.

Florestiul fierbe. Poate datorita caldurii, dar nu e sigur. Eu, daca l-as consilia pe Sulea sau Uioreanu, le-as transmite ca ora Florestiului este 12 fara un minut. Deci, faceti ceva, altfel riscati miscari sociale de o amploare fara precedent.

Partial preluare ftr.ro

 

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Aurelia Cristea, cel mai activ deputat de Cluj

Comunicat de Presă   REF: Deputatul PSD Cluj, Aurelia Cristea a ridicat problema finanțării Autostrăzii...

Închide