Dezvaluiri : C.N.A.D.R., CFR, Primaria Cluj – Napoca si parteneriatele lor (I)

bechtelClient fidel al contractelor din bani publici, afaceristul Alin Niculae a inceput sa castige contracte cu statul in 2007 si, din acel moment, s-a imbogatit  rapid.

oscar cfr contract2007 300x157 Patronul firmei Oscar Downstream, avere de 20 de milioane de euro facuta pe bani publici

Acest contract de 35 de milioane de lei a fost printre primele afaceri cu statul

Firma sa, relativ mica, inregistrata in Magurele, a reusit sa puna mana pe cele mai banoase contracte cu CFR Calatori SA, CFR Marfa, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) SA, regiile de transport in

in comun din Craiova, Brasov si Suceava, precum si cu alte institutii importante . Cum a reusit, nimeni nu stie.

oscar cnadnr 300x150 Patronul firmei Oscar Downstream, avere de 20 de milioane de euro facuta pe bani publici

CNADNR a a oferit firmei Oscar Downstream  contracte interesante.

Cert este ca intermediarul care cumpara motorina de la producatori si o vinde institutiilor publice a facut, in aceasta perioada, o avere de peste 20 de milioane de euro.

Furnizor oficial

Recent, CNADNR a atribuit societatii Oscar Downstream contractul pentru furnizarea de motorina euro 5 in valoare totala de 1,6 milioane lei, fara TVA. Potrivit unui document public, contractul a fost atribuit in urma negocierii fara anunt de participare, justificarea alegerii acestei procedurii fiind aceea ca este vorba despre un produs cotat si achizitionat la o bursa de marfuri. Si totusi, institutia care a pompat cei mai multi bani in conturile lui Alin Niculae nu este CNANDR, ci CFR, care i-a atribuit acestuia cele mai consistente contracte pentru a furniza motorina pentru locomotivele diesel. Cu astfel de clienti, Niculae a reusit sa ajunga in 2007 la o cifra de afaceri de  140 de milioane de euro, iar in 2011 – la 500 de milioane de euro.

Cladire ridicata cu scandal

Numele lui Alin Niculae a aparut intr-un scandal de proportii, in urma cu ceva timp, cand a  ridicat o cladire intr-o zona protejata din centrul Capitalei. Imobillul „Maria Rosetti Tower” a fost construit intre 2006 si 2007 in zona protejata nr.17 a Bucurestiului si, potrivit documentelor care exista la Directia de Cultura, acesta nu ar fi primit aviz in faza adoptarii Planului Urbanistic de Detaliu.

In 2012, Primaria  Cluj-Napoca a platit peste 17 milioane de lei pentru combustibilul necesar RATUC. S-au cumparat peste 3.180 de tone de combustibil pentru functionarea mijloacelor de transport in comun, dintre care doar 275 de tone de la Rompetrol. Restul de 2.907 tone au fost cumparate de la SC Oscar Downstream SA, compania alegandu-se astfel cu o suma destul de frumusica – aproape 16 milioane de lei. Anul acesta, Primaria a mai bagat in buzunarele SC Oscar Downstream SA inca 9 milioane de lei pentru 1.615 tone de combustibil.

“Alegerea firmei s-a facut pe baza de negociere prin Bursa Romana de Marfuri – Ring Produse Petroliere, criteriul de alegere fiind pretul cel mai mic”, spun reprezentantii mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Preluare din enational.ro si ziar de cluj


Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Masonul Isarescu, membru in Trilaterala, isi ironizeaza poporul pe care l-a nenorocit

România nu a trecut printr-o criză finaciar-bancară, iar responsabilitatea autorităţilor ţine de gestionarea riscurilor şi...

Închide