Senzational. Padurea Baciu devine un centru paranormal recunoscut !

baciuTeleviziunea britanică BBC a inclus Pădurea Hoia-Baciu în topul celor mai bântuite 5 păduri din lume, alături de Pădurea Wychwood, din Anglia, Insula Păpuşilor, din Mexic, Pădurea Neagră, din Germania, şi Pădurea Aokigahara, din Japonia. Invitatul Orei de ştiri a povestit câteva întâmplări ciudate petrecute în renumita pădure.

Cel mai misterios loc din România, Pădurea Baciu din apropierea Clujului, a stârnit, de-a lungul timpului, curiozitatea, dar mai ales teama oamenilor. Mărturiile celor care au trecut pe acolo vorbesc despre fenomene absolut inexplicabile, o parte dintre ele fiind investigate şi analizate de oamenii de ştiinţă. Poveştile despre ciudăţeniile locului au ajuns şi în atenţia presei internaţionale.

 

„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Oricine supravieţuieşte, povesteşte despre stări de anxietate şi greaţă pe toată durata în care au stat acolo. Copacii, despre care se spune că erau odată drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi în noduri”, scrie BBC.

De curând, pădurea din apropiere de Cluj-Napoca a fost inclusă într-un top făcut de revista americană Travel+Leisure, care, de asemenea, o plasa printre cele mai înfricoşătoare păduri din lume. Fenomenele stranii din Pădurea Baciu au stârnit interesul unor echipe de cercetători. Unul dintre ei este Cristian Mureşan, realizator de emisiuni la TVR Cluj.

Pădurea Hoia, cu o suprafaţă de 295 de hectare, este situată la vest de municipiul Cluj-Napoca, în apropiere de Muzeul Satului. Poveştile despre fenomene paranormale atrag în zonă practicanți de yoga, Wicca și amatori de paranormal.

În 1968, un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă un OZN, fotografiile fiind printre puținele de acest gen autentice, după părerea specialiștilor.

 

Ora de ştiri: Întâmplări în Pădurea Baciu

Despre OZN-uri şi fenomene paranormale a vorbit la Ora de ştiri profesorul Andrei Dorobanţu, fizician.

 

„Dacă te duci acolo cu intenţia de a găsi ceva, nu vei găsi şi nu vei observa nimic”, a spus invitatul Orei de ştiri, care a povestit întâmplări ciudate, trăite de cunoscuţi de-ai săi.

Andrei Dorobanţu a relatat despre excursia a doi pasionaţi de paranormal care s-au fotografiat în pădurea Hoia-Baciu, fără să fi constatat ceva straniu. La developare, au descoperit, uluiţi, că figurile lor erau deformate, că fiecare avea mai multe capete.

Fizicianul a povestit şi despre coşmarul prin care a trecut o echipă de televiziune care a trecut prin pădurea de lângă Cluj, fără să ştie unde se află. Şoferul a frânat brusc, la un moment-dat, convins că a accidentat mortal o bătrână. Ceilalţi pasageri, care au văzut totul, au coborât să caute cadavrul, însă nimeni nu a găsit nimic, deşi cu toţii au cercetat terenul pe o rază de un kilometru.

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights