Știri 

Norica Nicolai, viitor guvernator al Regiunii de NV ?

alegeriDiscursul d-nei Norica Nicolai de vineri a fost unul autentic. Opusul discursului tip Boc-Petre Roman-Videanu-Nastase. Am ascultat ce spunea fara sa imi fie greata, mai mult la un moment dat m-am mutat mai in fata, pentru ca ceea ce spunea merita chiar inregistrat.

Am vazut un Om care are legatura cu politicienii, dar care vorbeste limba celor din popor. Ma asteptam la un discurs plat. Nici poveste. Cu o intonatie lipsita de agresivitate, dar ferma, d-na europarlamentar a dat presei si participantilor, cea mai dura lectie de democratie la care am asistat de cand ma stiu. Redau partial discursul cu ocazia alegerilor de la Floresti, in care am remarcat o femeie care poate face oricnd diferenta in politica romana !

„Sunt foarte ataşată de organizaţia Floreşti, de performanţele ei şi de conducătorul ei, Horia Şulea. Sunt chiar mândră că sunt singurul vicepreşedinte al PNL naţional care face parte dintr-o organizaţie comunală. Şi aici ar fi de specificat faptul că Floreştiul nu trebuie să aspire la titulatura de oraş. O comună condusă şi gospodărită cu pricepere poate oferi perspective şi performanţe locuitorilor ei chiar peste un oraş, mai les că în programele europene accentul e pus pe dezvoltarea comunelor.

Legat de actuala situaţie politică din ţară, iată-ne din nou, pe noi liberalii, într-o Coaliţie. Din păcate la noi în ţară nu există o cultură a Coaliţiei, ci doar obsesia puteri. Avem la europarlamentarele de anul viitor o şansă mare de a consolida dreapta. Dar, până atunci, iată, bătălia politică se dă cu procurori. Se loveşte cu acadvre nu cu adevăruri. Din păcate, şi trebuie să ne asumăm acest lucru, nu am reuşit să faem dreptate românilor până la capăt. Ştiu, sunt printre puţinii liberali care au curajul să spună şi să îşi asume acest fapt. Voi propune la nivelul conducerii naţionale o evaluare serioasă a activităţii depână acum a partidului. Miniştri noştri, nu toţi, au încercat să implementeze politici liberale, dar e greu când ai un partener de coaliţie de stângă să faci acest lucru. Trebuie să ne implicăm mai mult în reforme. În reforme în sensul asigurării egalităţii de şanse în ceea ce privesc afacerile şi stârpirea clientelismului politic. Din păcate, acum avem o societate îngrozită de perspectiva încarcerării. Cu toţii suntem vinovaţi de ceva. Elevii sunt achetaţi, profesorii sunt anchetaţi, părinţi sunt anchetaţi. Există o obsesie a puterii. Şcolile au devenit interes naţional şi ascultăm pe toată lumea. Asistăm la derapaje grave de la normele unei democraţii. În acest timp, în care vorbim de despre fel de fel de grozăvii ale procurorilor, uităm un lucru. Datele de la recensământ. Traian Băsescu nu mai are ce căuta la Cotroceni. Nu am avut curajul ca partid să spunem până la capăt acest lucru. Trebuia să ieşim în stradă să îi spunem lui Băsescu, GATA! Eşti demis! Oricum, va trebui să avem o discuţie foarte clară în PNL. Apărăm drepturile cetăţeneşti şi ne batem pentru el sau doar ne prefacem?!

De asemena, avem nevoie de o detensionare a relaţiilor economice. Nu poţi construi nimic cu sute de taxe şi impozite. Trebuie să dăm şansa deductibilităţii. Nu avem nevoie de reforme mari, ci de reforme de bun simţ”

Related posts

Oare au stiut ? De ce nu ne-au avertizat atunci ?

 In prezent se acorda atentie dezvoltarii intense a tehnologiilor armelor cu puls electromagnetic(EMP), Silent Sound Spread (SSSS , poreclit, de...

Închide