Zilele Florestiului vazute putin altfel

100_0593Cam 5000 de oameni. Aproape de necrezut. Clar, 8 din 10 tineri. Extrem de multi copii, imbujorati de aerul curat nespecific  Clujului. Initial, aglomeratie, BMW-uri nu de ultima generatie. In schimb, comunicare . Simpla, fara fite.

Omenie multa. Ti se ofera sa gusti inainte de a comanda. Pe masura ce se apropie intrarea Annei Lesko, florestenii, in special, barbatii, abandoneaza bautura si mancarea bine gatita. Fiecare vrea sa o vada pe Diva care aprinde imaginatia oricarui barbat normal. Eu am avantajul ca sunt holtei si ziarist, asa ca ma apropii de scena.

Da, e frumoasa. Are stil, o femeie rasata din cap pana in picioare. Piesele apar una dupa alta, publicul freamata,  pe un fundal de seara, in care fiecare visam frumos.

100_0598Ploaia a iertat cateva ore serbarile, iar multi tineri se saruta, altii danseaza. Altii au venit cu copiii, lasandu-i sa se joace in masinute, tobogane pe perna de aer.

Incet, luminile devin tot mai in contrast cu noaptea care se lasa. Trec pe langa un cort si vad un barbat in costum inconjurat de o gramada de copii, multi dintre ei romi. Vad doar ca apare pentru fiecare copil o portie de mancare. Vad lumina din ochii copiilor si asta imi ajunge. Ma apropii, dar nu indraznesc sa fotografiez, sa nu stric mirajul clipei.

Barbatul in costum,  este primarul Florestiului, Horia Sulea. Ma indepartez urgent, nedorind sa ma vada, deoarece poate s-ar fi simtit stingherit.

Da, in Romania, la Floresti, ceva se schimba.  Un om care are compasiune si care da de mancare celor  mici, e ceva deosebit daca e si politician. Am fost obisnuit ca polticieni sa rezoneze cu minciuna si cu banii altora. Plec ingandurat, dar cu speranta in Romania de maine.

Horia Sulea a demonstrat ca se poate. Sa fii politician si Om in acelasi timp…

Despre Autor