Invitatie DHC Gerard Bossuat

Universitatea Babeş-Bolyai vă invită să participaţi miercuri, 26 iunie 2013, cu începere de la ora 11:00, în sala Aula Magna, din clădirea centrală (str. M. Kogălniceanu, nr. 1, et 2), la ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Gérard Bossuat de la Universitatea Cergy-Pontoise, Franţa.

Propunerea de acordare a titlului a fost făcută de reprezentanţii Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Laudatio va fi prezentat de prof. univ. dr. Nicolae Păun, decanul Facultăţii de Studii Europene.

Gérard Bossuat s-a născut la Paris, în anul 1944. A urmat studii de Istorie şi Geografie la Universitatea Sorbona între anii 1963 şi 1968 şi a obţinut Licenţa, precum şi Diploma de Studii Superioare Specializate în Istorie, atât la Sorbona, cât şi la Universitatea Paris X Nanterre. Ca urmare a obţinerii titlului de doctor în 1988, devine conferenţiar la o catedră de istorie la Sorbona, unde se dedică revigorării cercetării la Institutul Pierre Renouvin. Gérard Bossuat este membru asociat al Unităţii mixte de cercetare Identităţi, Relaţii Internaţionale şi Construcţie europeană, aflată sub egida Universităţii Sorbona şi a Centrului Naţional pentru Cercetarea Ştiinţifică. Face parte din consiliul de conducere al unităţii, unde se ocupă, alături de alţi cercetători, de sprijinirea lucrărilor dedicate istoriei unităţii europene, prin diferite programe: Europa păcii, modernizarea Europei contemporane prin relaţiile franco-române (în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai).

Centrul de Comunicare şi PR al UBB

Despre Autor