Politistul Muntean Marius de la comunitara nu stie ce vrea

jazzSe pune gazon in Parcul Central, dar nu va fi peste tot. In principiu, pe contract avem prevazuta insamantare, dar antreprenorul general, firma ACI, a decis sa monteze pe costuri proprii aceste rulouri de iarba pe care clujenii vor putea intra si vor putea sta la soare si se vor putea relaxa. Vrem ca in acest parc oamenii sa se simta ca in cele din capitalele europene„, a declarat Ovidiu Campean, managerul de proiect.

S-a pus. S-au bucurat tinerii la un picnic, iar atmosfera de la Jazz Festival a fost una aparte. Picnicul din 20 iunie a apropiat clujenii mai ales spiritual.

„Vă aşteptăm să veniţi cu păturica, cu voie bună şi cu mâncare preparată din produse locale, fără prea multe E-uri, nemodificate genetic, direct din gradină sau din piaţa. Pentru că avem şi noi mâncare gustoasă şi sănătoasă. Pentru că nu e nevoie să cumpărăm chiar tot de la supermarket sau din alte ţări. Pentru că e important să încurajăm producătorii locali. Şi pentru că Parcul Mare e frumos!”, transmit organizatorii picnicului.

Ma plimbam azi prin parc, iar pe iarba citeau sau invatau pentru examene multi tineri. Am ras amar vazand ca o parte din instalatia de iluminare a parcului functiona in miezul zilei. Era cald si frumos, se simtea in aer bunul gust si o atmosfera aparte de destindere.

La un moment dat, observ un politist de la Primarie care le facea observatie unor tineri, care stateau pe iarba. Le-a spus ca nu au voie cu bere. Marian Adrian Gratian, a aruncat berea si s-a reasezat pe iarba, avand o atitudine respectuoasa. Mi-a declarat ca asupra lor se face un abuz, deoarece de la modernizarea parcului central, este permisa sederea pe iarba. Acesta a mai declarat ca daca va fi sanctionat, va contesta procesul-verbal. Apoi, politistul de la comunitara, i-a ridicat din nou in picioare, ordonandu-le sa se ridice. Atunci, am hotarat sa spun cine sunt, si sa il rog pe tanar sa imi acorde un interviu fata de situatia respectiva, dupa ce termina faza de legitimare cu politistul. Politistul, Muntean Marius, care nu s-a legitimat, a format un numar de telefon, la telefonul mobil, disparand apoi de tot, plecand extrem de grabit.

Pana la urma, cand Marian Adrian Gratian a fost ridicat la comanda de pe iarba, politistul trebuia sa invoce un text de lege. La solicitarea tanarului, acesta nu a putut da un raspuns. Erau doua variante : Sa-l sanctioneze pe tanar, sau sa-l lase in pace. Sau sa-i ridice de pe iarba pe toti cei 20-30 de tineri, care la ora respectiva, stateau pe iarba. Nu a facut nici una din toate acestea. S-a multumit sa plece. Din nou egalitatea cetatenilor in fata legii a fost incalcata. Democratia calcata in picioare de catre reprezentantul Statului.

Acesta trebuia sa incheie un proces-verbal, sa se legitimeze mai intai. Si apoi sa aplice fara discutie legislatia in vigoare. E inadmisibil, cand a vazut ca oamenii din jur se revolta, printre care si o doamna la 50 de ani, sa plece. Sau nu i-a placut faptul ca un jurnalist asista pasiv la toata scena ?

Pacat de tineretul roman, de organizarea extraordinara de la festivalul de jazz si de picnicul organizat. Am crezut intr-adevar in schimbare si in vocatia europeana a Clujului, cultural, moral si spiritual.

Am fost adus brusc cu picioarele pe pamant de politist. Si m-am hotarat sa scriu, in speranta ca cineva din sefii de la Politia Comunitara, il vor trimite in schimb de experienta, pe politistul Muntean Marius, la un Oktoberfest, in parcul Dutzenteich, Nuremberg. Sa vada comportamentul politistilor germani cu platitorul de taxe si impozite, cand acesta din urma „indrazneste” sa stea pe iarba…

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights