Horia Sulea il poate oricand invinge pe Emil Boc

Horia-SuleaSpuneam pe vremuri despre toxicitatea relatiilor pe care membrii FSN, in viata si la putere, le au cu partidele istorice. Daca PNL nu iese din amorteala, acest partid este terminat. Problema Sorin Rosca Stanescu vine sa puna coliva pe o alianta fabricata impotriva unui singur om : Traian Basescu. De aceea, putem spune ca atata timp cat Traian Basescu a facut o miscare geniala politic, crescand prin Ponta PSD-ul, soarta unui PNL pasiv, care se ofera in orice conditii pare pecetluita.

PSD este acum partidul european, iar PNL miroase a Putin. Asta poate din cauza Antenelor, care se dovedesc neputincioase in fata cuplului Basescu – Ponta. Umbra lui Boc de la Cluj, planeaza inca la palatul Victoria.  Emil Boc a fost folosit si apoi trimis acasa.

La Cluj, Uioreanu face un tip de politica, Nicoara altul. Nici unul, nici altul nu au calibru politic.Se distinge o singura personalitate, dar din pacate aria pe care o poate acoperi este inca mica : Horia Sulea. In Floresti se construieste in draci, banii circula, criza se simte mai mult la televizor. Asta deoarece mentalitatea primarului de la Floresti difera total de cea a fostului utc-ist Emil. Antiteza Sulea-Boc reflecta tineretea, vigoarea, sclipirea Florestiului versus maratonul fara stralucire al fostului prim ministru, primar de Cluj, domnul Boc de la Rachitele.

Horia Sulea urca zilnic, in sufletele oamenilor, in timp ce oamenii vor sa uite cat mai repede de Emil Boc. Psihologic vorbind, statura si charisma il avantajeaza pe Sulea. Privirea dreapta, calmul, versus vorbaria necontrolata cu amintiri patetice de pe vremea cand ii taia lui Pantelimon capul daca nu termina la timp centura.

Realizarile lui Boc sunt asemenea patinoarului din Gheorghieni, construit de RADP pe un teren revendicat. Boc nu a fost niciodata un sportiv de performanta, in timp ce Sulea este fost jucator de hochei.

Daca maine ar fi alegeri pe bune si ar candida Sulea impotriva lui Boc, ar castiga detasat Sulea. Clujenii au nevoie de douazeci de ani de un primar. Fostul jucator de hochei are tot ce-i trebuie pentru asta.

Crin Antonescu spunea astazi in conextul fracturii cu PSD : „Dacă ne enervăm că ei au câştigat terenul pe presă, că ei au o bună comunicare. E nevoie de foarte multă coordonare şi temele principale trebuie duse de vectori puternici de imagine. Trebuie sa ne organizăm. Nu stiu ce au de gand cei din psd. NU mai e ce a fost. Lucrurile se schimbă în mod firesc”

Tavalugul pe care-l poate crea un singur om, incepand de la Cluj, poate distruge planurile lui Adrian Nastase. O coagulare  serioasa a PNL in jurul unui lider autentic, nascut si nu fabricat, se impune. In ceasul al doisprezecelea pentru PNL.

Despre Autor