Compania clujeana AROBS si Asociatia din Cluj Uniunea Crestina din Romania se numara printre premiantii Galei United Way Romania, desfasurata aseara la Bucuresti

AROBS a primit Trofeul de Bronz pentru donații de peste 10.000 de euro iar Uniunea Creștină din România a fost recompensată pentru cel mai bun proiect de integrare socială și profesională

Anul trecut, United Way România a strâns peste 600.000 de dolari pentru cauze sociale

Cu ajutorul partenerilor, fundația schimbă anual în bine viețile a peste 6.500 de oameni în situații dificile

Fundația United Way România a onorat joi, 16 mai 2013, la Gala sa anuală, cei mai generoși și dedicați parteneri cu ajutorul cărora schimbă anual viețile a peste 6.500 de oameni în situații dificile. Companii, voluntari și organizații neguvernamentale au primit trofee și diplome pentru donațiile financiare, activitățile de voluntariat și sprijinul oferite programelor sociale ale Fundației. United Way a recunoscut astfel contribuția celor care au făcut posibilă strângerea a peste 600.000 de dolari în 2012, bani care s-au tradus integral în servicii educaționale, medicale și sociale pentru copii, tineri cu dizabilități și bătrâni din București, Cluj și Timișoara.

O premieră pentru Gală, aflată la a noua ediție, a fost onorarea a patru donatori care au contribuit anual cu mai mult de 10.000 de dolari în nume personal. Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Peter Weiss, director și consultant pentru mai multe companii internaționale,  Marian Dinu, Country Managing Partner DLA Piper, și Mike Hayde, CEO Western National Group, au devenit membri ai Societății Alexis de Tocqueville, clubul internațional al donatorilor United Way care au impact major în comunitățile lor. România are pentru prima oară patru reprezentanți în Societate.

„Știu că în viață succesul personal vine cu responsabilitatea socială de a întinde o mână de ajutor celor mai puțin norocoși care se străduiesc să aibă o viață normală, independentă și împlinită”, a motivat Peter Weiss, care este și membru voluntar în consiliul director al United Way România, decizia de a face o donație atât de mare. Diplomele au fost înmânate de Excelența Sa Dl. Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei în România.

Cel mai important premiu, Trofeul de Platină, a fost câștigat de Raiffeisen Bank pentru donația de peste 100.000 de euro pe care angajații și compania au făcut-o în 2012.  Genpact a primit Trofeul de Aur pentru contribuții de peste 50.000 de euro. Accenture, GlaxoSmithKline, SC Johnson Wax și Citi au fost răsplătite cu Argint pentru donații de peste 25.000 de euro. AROBS Transilvania Software, Freescale, Royal Bank of Scotland, HP, Allianz Țiriac Asigurări, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Asset Management, Romtelecom și Saatchi&Saatchi au primit Bronz pentru donații de peste 10.000 de Euro. Diplome pentru alte contribuții au mers la KPMG, DLA Piper, Kinstellar și Prima TV și la 34 de donatori Leadership, persoane care au donat mai mult de 1.000 de Euro în nume personal.

Printre premianți s-a numărat și Uniunea Creștină din România, o asociație din Cluj-Napoca ce ajută persoanele fără adăpost, prin intermediul unui centru de zi și a unui centru rezidențial. Anual, 125 de persoane fără adăpost beneficiază de consiliere psihologică și vocațională pentru găsirea unei slujbe, iar 25 dintre aceștia sunt găzduiți de centrul rezidențial. Uniunea Creștină din România a primit diploma pentru Cel mai bun proiect de integrare socială și profesională.

La Gală a fost lansat și conceptul Live United, care ghidează modul în care United Way ajută fiecare comunitate să-și găsească resursele pentru a-i ajuta membrii săi cei mai vulnerabili. Comunitatea Live United este formată din 10.000 de oameni care trăiesc în România: donatori, voluntari, specialiști în servicii sociale, copii, tineri și vârstnici care primesc sprijinul de care au nevoie. Cu ajutorul United Way România, fiecare membru al comunității s-a implicat, a dăruit bani și timp sau a primit servicii sociale cu impact pe termen lung. În centrul acestului mod de viață este credința că fiecare comunitate are resursele necesare pentru ca fiecare om să aibă o viață demnă. Modul de viață Live United este susținut de Andreea Raicu, Ada Condeescu și Steven van Groningen, care vor promova în următoarele luni principiile sale de bază.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul sponsorilor: Cosmote, GlaxoSmithKline, Romtelecom (major partners), Kinstellar, KPMG (supporters),Raiffeisen Leasing și TNT (contributors) și a avut loc la hotelul Radisson BLU. Evenimentul a fost prezentat de Livia Graur și Alexandru Constantin (Prima TV) și a beneficiat de contribuțiile artistice ale tenorului Vlad Miriță și ale artiștilor-jongleri de la Fundația Parada.

Fundația United Way România a fost înființată în 2004 și este afiliată organizației internaționale United Way Worldwide, o instituție care împlinește anul acesta 126 de activitate în sprijinul copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități și familiilor lor. În România, United Way lucrează cu 55 de companii românești și internaționale  și cu angajații lor pentru a direcționa resurse financiare și umane din comunitate către oamenii care au cea mai mare nevoie de ele. Fundația sprijină peste 33 de proiecte sociale de sănătate, educație și integrare socio-profesională în care, anual, sunt ajutate peste 6.500 de persoane în situații de risc.

 

Despre Autor