Nu rata Poarta cosmica la Festivalul Delahoya (14-15 iunie, Valea Garbaului)

Cea de a XVII-a ediţie a Festivalului Delahoya are petrecerile trance, techno, house şi drum and bass asigurate pentru că pe 14 şi 15 iunie în Valea Gârbăului vor mixa COSMIC GATE (www.cosmic-gate.de), STEREO MCS VS BAM (Jungle Brothers) Dj set, Tiefschwarz( Ali DJ set) / Souvenir/ Berlin şi cea mai bună trupă românească de muzică electronică, Şuie Paparude.

4 albume, 28 de single-uri şi 46 de remixuri, 4 compilaţii de remixuri Back 2 Back, peste 1.000 de recitaluri şi milioane de fani mulţumiţi – aşa ar putea fi însumată cariera lui Nic şi Bossi, alias COSMIC GATE, unul din cele mai de succes şi durabile duo-uri ale muzicii electronice. Cu hituri precum ‘Not Enough Time’, ‘Body of Conflict’, ‘Analog Feel’ şi ‘F.A.V.’, dar şi cu piese definitorii cum ar fi ‘Fire Wire’ sau ‘Exploration of Space’, COSMIC GATE a demonstrat că merită să urce până pe locul 25 în prestigiosul DJ MAG’s Top 100 chart (2009), clasament în care se menţin şi astăzi. Stilul hibrid de trance/progressive/electro a convins fani din întreaga lume, iar la Festivalul Delahoya COSMIC GATE va încinge atmosfera din cortul de petrecere, pe 14 iunie.

Cu unul din cele mai bune show-uri live de muzică dance de pe planetă, granzii Stereo MCs şi-au lăsat amprenta pe scena muzicii pop şi dance din ultimele două decenii. Descrisă de mulţi critici ca una din cele mai emblematice trupe ale Marii Britanii, cu nominalizări la premiile Mercury, cu premii Brit Awards în portofoliu şi milioane de albume vândute, Stereo MCs prezintă acum un DJ-set mare şi vioi. Cunoscuţi poate cel mai bine pentru single-ul „Connected” (1992), care a fost un hit în toată lumea, Stereo MCs, cu Rob Birch şi Nick Hallam vs BAM (Jungle Brothers) vine la Festivalul Delahoya pe 15 iunie cu un mash-up mix de 360 de grade care include muzică dance – old school şi new, de la drum and bass la electro, de la house la dubstep, până la hip hop şi dincolo de el – şi câteva surprize.

Într-o lume a trend-urilor reciclate, Tiefschwarz (negru profund) este cea mai clasică dintre nuanţe. Tiefschwarz – adică Ali şi Basti Schwarz – s-a format în  1997, iar single-ul de debut „Music” a avut un succes fulminant. Ali şi Basti s-au mutat în Berlin, care în anii 2000 devenea epicentrul unei adevărate renaşteri a muzicii electronice. De-a lungul anilor fraţii Schwarz au semnat o serie de remixuri de la Depeche Mode, Madonna, până la Missy Elliott şi au lansat zeci de single-uri şi albume. La Delahoya, fanii pot fi siguri că în 14 iunie petrecerea de pe Valea Gârbăului va fi la fel de memorabilă ca o ediţie de Loveparade, cu Tiefschwarz (Ali DJ set) / Souvenir/ Berlin.

Şuie Paparude este cea mai bună trupă de muzică electronică din România, cu o carieră de 20 de ani şi nenumărate hit-uri. Au lansat 7 albume, managementul Depeche Mode i-a selectat să cânte în deschiderea primului concert din România al trupei, în 2006, şi au ajuns inclusiv pe coloana sonoră a unui film hollywoodian, cu Ajutor (2001).

Ultima piesă a lui Michi, Dobrică şi Bean ” Nu te mai saturi de noi!” va răsuna pe 15 iunie, pe scena open-air a Festivalului Delahoya, iar fanii îşi vor putea face o imagine asupra noului album Şuie Paparude, lansat anul acesta.

***

Primul festival de muzică electronică din România, Delahoya, se întoarce în mijlocul naturii, acolo unde s-a născut, acolo unde-i este locul. Ediţia cu numărul 17, care va avea loc pe 14 şi 15 iunie în Valea Gârbăului din Cluj-Napoca este co-organizată de Festivalul Peninsula.

Festivalul Delahoya va avea anul acesta două locaţii de petrecere: o scenă şi un cort uriaş. Scena open-air va fi dedicată genurilor breakbeat, dubstep şi drum’n’bass, iar petrecerea din cort va fi animată de ritmuri house, minimal, techno şi trance. Aici, petrecăreţii vor avea parte de tot comfortul unui club.

Un bilet de o zi costă 40 de lei – atât pe 14, cât şi pe 15 iunie –, iar un abonoament costă 60 de lei, fără camping. Un abonament care permite posesorului şi accesul în camping, respectiv la facilităţile oferite aici, costă 90 de lei. Tichetele pot fi achiziţionate în reţeaua Eventim sau pe www.eventim.ro

 

Delahoya no. 17 – Back to nature! Back to our roots!

 

 

Despre Autor