In mai, sarbatorim primavara relatiilor franco-romane la Cluj

Participaţi la cele trei întâlniri pentru a dezbate, a face schimburi de idei şi a construi Europa împreună!


Institutul francez din România
 la Cluj vă invită la:

1) Întâlnirile Europene de la Cluj – Transilvania din 9 în 11 mai 2013 pe tema „Apă, energie, deşeuri şi dezvoltare durabilă” la Cluj, Turda şi Bistriţa

2) Colocviul internaţional „Reculul democratic în Europa Centrală şi Orientală” în 13 şi 14 mai 2013 la Facultatea de Studii Europene

3) Ziua Libertăţii Presei în 17 mai 2013 la Catedra de Jurnalism al Facultăţii de Ştiinţe Politice

ÎNTÂLNIRILE EUROPENE DE LA CLUJ – TRANSILVANIA

9 mai – Cluj-Napoca, 10 mai – Turda, 11 mai – Bistriţa

Deschiderea întâlnirilor va avea loc joi 9 mai, ora 9.30 la Centrul de cultură urbană Casino din Parcul Central – Cluj-Napoca.

Consultaţi aici programul Întâlnirilor.
Pentru a participa la colocviu (participare gratuită pe bază de înscriere), vă rugăm să vă înscrieţi pe formularul online disponibil aici.
Limbile colocviului: franceza si română. Se va asigura traducere simultană.

COLOCVIU INTERNAŢIONAL

Regresul democraţiei
în Europa Centrală şi de Est

13, 14 mai 2013, Facultatea de Studii Europene, sala Robert Schumann
Un colocviu internaţional pe chestiuni de actualitate în România şi în regiune: coabitarea politică, duplicitatea discursului politic pe tema valorilor europene, declinul participării la alegerile pentru Parlamentul European, dificultatea laicizării, prezenţa feminină în policită, anatomia crizei financiare, populismul… Intervenţiile vor fi asigurate de universitari şi specialişti din România, Canada, Ungaria, Bulgaria şi Belgia.

Consultaţi aici programul colocviului.

Ziua libertăţii presei

17 mai 2013, 9h–15h

Departamentul de Jurnalism a Facultăţii de Ştiinţe Politice

Este o ocazie de a încuraja şi a dezvolta iniţiativele în favoarea libertăţii presei, de a evalua starea libertăţii presei în lume. Această zi serveşte la a aminti guvernelor nevoia de a-şi respecta angajamentele în favoarea libertăţii presei şi constituie în acelaşi timp un moment de reflecţie a profesioniştilor din mass media asupra problemelor care ating libertatea presei şi etica profesională.

La Cluj, mai mulţi jurnalişti din presa românească şi internaţională şi specialişti în domeniul democraţiei se vor reuni pentru a dezbate situaţia actuală a presei scrise şi audio-vizuale româneşti şi de a găsi soluţii pentru a ameliora liberatea de exprimare şi obiectivitatea presei.

affre cambon2cambon1

 

Despre Autor