Mafia loveste din nou Clujul !

RĂZBUNAREA reţelei mafiote Costiniu-Voicu: AMR cere revocarea numirii lui Daniel Morar la CCR. Morar anuntă că dă in judecată AMR pentru ştirbirea reputatiei !
Morar: ” Este momentul sa reactionez si să le cer daune morale!”
Daniel Morar, contactat telefonic, ne-a declarat:
”De această dată îi dau şi eu în judecată pentru ştirbirea reputaţiei. AMR a protestat mereu împotriva mea, prin tot felul de declaraţii sau acţiuni. Au protestat şi pentru că am participat, in calitate de prim adjunct al procurorului general al României, la şedinţele CSM, şi au pierdut inclusiv în instanţă. Acum, îmi ştirbesc reputaţia, afirmând fie că nu cunosc legislaţie , fie că am avut eşecuri profesionale şi că n-aş avea bună reputaţie pentru a fi judecător la Curtea Constituţională. Este momentul să reacţionez şi o să le cer şi daune morale. În plus, o să sesizez şi CSM pentru apărarea bunei mele reputaţii”
–
Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), unde Viorica Costiniu este preşedinte de onoare, cere preşedintelui Traian Băsescu revocarea decretului de numire la Curtea Constituţională a lui Daniel Morar, fost şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Surse AMR spun că e vorba de răzbunarea Vioricăi Costiniu, preşedintele de onoare a AMR, al cărei soţ, fost judecător-şef de secţie la Înalta Curte, a fost condamnat pentru corupţie în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu.
DNA, sub coordonarea lui Morar, a distrus o puternică reţea de trafic de influenţă din Justiţie, în care era implicat, la vârf , alături de Voicu, şi soţul judecătoarei Viorica Costiniu. În reţeau Voicu-Costiniu apăreau şi mulţi alţi magistraţi, generali de Poliţie şi servicii secrete, procurori, care însă n-au fost inculpaţi din lipsă de probe suficiente.
AMR, din care fac parte şi magistraţi suspectaţi de corupţie, îl acuză pe Morar de eşecuri profesionale şi abuzuri grave, precum şi de necunoaşterea normelor juridice internaţionale şi a Constituţiei.
Specialiştii (între care şi un profesor de drept constituţional), care au dorit să-şi păstreze anonimatul, afirmă însă că, dacă n-ar fi cunoscut legislaţia şi Constituţia, Daniel Morar nu putea reforma Direcţia Naţională Anticorupţie, care, începând cu mandale sale de prim-procuror, a avut rezultate atât de lăudate la unison de instituţiile internaţionale ale statelor democrate.
”Pentru necunoscători, poate ţin dezinformările AMR, dar pentru cunoscători este clar că un procuror lucrează după legi organice din toate domeniile, nu numai după legislaţie penală, ci şi după dreptul administrativ, comercial, civil, drepturile familiei, drepturile omului, toate reglementate constituţional. Cum ar putea face un procuror DNA dosar unui demnitar, unui ministru, unui premier (cum a fost cazul lui Adrian Năstase, condamnat definitiv) fără sa cunoască Constituţia, care reglementează inclusiv imunităţile, spre exemplu”, spun specialiştii.
În plus, spun specialiştii, ”în toate dosarele importante, cu demnitari, instrumentate de DNA, s-au ridicat excepţii de neconstituţionalitate, care se judecă la Curtea Constituţională; apărarea a fost făcută de procurorul DNA, care îşi trimite motivele, iar DNA NU a pierdut aceste procese. Mai trebuie să amintim că apărările la CCR pe excepţiile invocate de avocaţii ministrilor, parlamentarilor, altor demnitari inculpaţi de DNA sunt făcute cu concursul prim-procurorului, adică al lui Daniel Morar”.
Un alt argument invocat de specalişti a fost şi ”cazul fostului premier Adrian Năstase, anchetat de DNA, trimis în judecată şi chiar condamnat cu executare într-unul din dosare, care a ridicat astfel de excepţii de neconstituţionalitate, iar DNA, sub coordonare a lui Morar, a câştigat”.
De ce este atacat mereu Daniel Morar de AMR
AMR l-a mai atacat pe Daniel Morar şi pentru că acesta a participat la şedinţele Consiliului superior al Magistraturii, în scurta perioadă în care a fost delegat pe funcţia de prim adjunct al procurorului general. Atunci l-a atacat inclusiv la instanţele de judecată, dar a pierdut.
În realitate, spun surse chiar din interiorul AMR, Viorica Costiniu, prin paravanul ei Dan Spânu, preşedintele executiv al asociaţiei, nu numai ca vrea să-şi răzbune soţul, ci vrea să-i răzbune pe toţi magistratii, foşti membri AMR, învinuiţi de Direcţia Naţională Anticorupţie în perioada în care instituţia a fost condusă de Daniel Morar.
Sunt magistraţi importanţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cum este chiar soţul Vioricăi Costiniu, Florin Costiniu, condamnat luni la patru ani închisoare cu suspendare şi 9 ani termen de încercare, ca judecatoarele Georgeta Barbălată, Maria David, Gabriela Bârsan, Iuliana Puşoiu- învinuite, plus alţi magistraţi care au fost chemaţi ca martori în dosare, dar care s-au speriat să nu devina învinuiţi şi s-au pensionat.
Între aceştia figureaza Lidia Bărbulescu, Anton Pandrea, Nicu Jidovu, Cristian Jipa şi alţi câţiva, tot de la Înalta Curte. Plus mulţi magistrati, procurori şi judecători de la instanţe superioaresai inferioare, precum gruparea de magistraţi a Gabrielei Ghiţă, adjunct al procurorului general al Romîniei, implicata în dosarul promovarilor în magistratură pe criterii clientelare sau a procurorului George Bălan, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, si a consilierului său, Marcel Sânpetru.
R.Libera -preluare