DNA a descoperit tarifele judecatorilor

coruptiiChiar si atunci cand ajung „la suferinta”, fie si cu sentinte definitive la ani buni de puscarie, multi dintre cei condamnati stiu ca sfarsitul nu este aici. Si ca, pentru a a scapa de calvarul penitenciarelor romanesti, trebuie sa aiba bani.

Procurorii DNA au identificat zeci de judecatori care au transformat eliberarea detinutilor intr-o adevarata marfa pe care o comercializeaza pe sume uriase. Sau, unii dintre ei, pe doar cateva sute de euro.

Merge si un sex!

Magistratii corupti folosesc aceeasi „portita” legala prin care isi scot clientii de la inchisoare. Astfel, in cazul celor cu condamnari definitive, oamenii legii admit contestatia in anulare a condamnatului, desfiinteaza hotararea initiala si pronunta hotararea de achitare. Pretul serviciilor este variabil, insa, dupa cum sustin sursele noastre, din interceptarea convorbirilor unor judecatori bucuresteni reiese ca acestia erau extrem de deranjati de ”maruntisul” cu care se multumeau colegii lor din provincie. Si chiar le-ar fi atras atentia sa nu mai strice piata. Intr-un fel, sunt si de inteles daca tinem cont ca, dupa cum sustin procurorii DNA, judecatorul Petre Adrian Podea, de la Tribunalul Prahova, ar fi incercat eliberarea inculpatului George Sorin Florea, pentru o spaga de doar 3.000 de lei. Modesta era si judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecatoria Cornetu, care asigura un trai linistit in libertate pentru doar 2.300 euro. Dar recordul absolut este detinut de vicepresedintele Judecatoriei Petrosani, magistratul Valentin Popescu multumindu-se sa-i ceara unei denuntatoare care nu dispunea de bani doar o partida de sex!150.000 euro si esti liber!

Cu toate acestea sunt multi magistrati care tin la “staif”. Judecatorii Bogdan Diaconescu si Laurentiu Anghel, de la Tribunalul Dolj, au fost arestati pentru ca incasau intre 45.000 si 60.000 de euro pentru orice caz de eliberare rezolvat, ]n timp ce Ioan Lazar, de la Tribunalul Arad, a fost deja condamnat pentru o mita de 25.000 euro. Un alt judecator, Mircea Puscas, de la Curtea de Apel Oradea, percepea un tarif de 50.000 de euro. Tot o suma „modica”, de 37.000 euro, a cerut si judecatorul Dumitru Rebegea, insa fapta presedintelui Sectiei Penale a Tribunalului Prahova este cu atat mai grava cu cat, in schimbul banilor, el a dispus eliberarea a doi dintre cei mai temuti lideri interlopi din tara, „Austrianu” si „Ghenosu”. La randul sau, primarul din Navodari, Nicolae Matei, este suspectat ca ar fi alocat 60.000 euro pentru eliberarea sa de catre judecatorii de la Tribunalul Constanta, dar ancheta este inca in derulare. Insa, pentru dosarele judecate in Capitala, la Tribunalul Bucuresti sau Curtea de Apel, tariful unic este de 150.000 de euro. Bani pe care „judecatoarele penale” Antonela Costache si Viroica Dinu i-au incasat pentru eliberarea lui Dinel „Nutu” Staicu. Aceeasi suma a fost ceruta intr-un alt caz aflat in plina cercetare si de catre intermediarul Daniel Costel Petre.

300.000 euro, la Curtea Suprema

Pretul creste simtitor pentru eliberarile dispuse la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, pentru ca sa obtina o sentinta izbavitoarte la Curtea Suprema, George Giuliu, membru al retelei evazioniste cu motorina in spatele careia se banuieste ca s-ar fi aflat Sorin Blejnar, a pus la bataie nu mai putin de 300.000 de euro!

enational.ro

Despre Autor