Boc trebuie să achite pepenii confiscaţi de Apostu

dan-apostu-emil-boc

Primăria Cluj trebuie să achite peste 10.000 de lei pepenarului Tudorel Stancu din Dăbuleni. Tatăl său e cel care apare în dosarul fostului primar Apostu.

Banii reprezintă contravaloarea a aproape 8.500 de pepeni confiscaţi de primărie în urmă cu patru ani, la care se adaugă cheltuieli de judecată şi cheltuieli de executare. Tudorel Stancu este fiul lui Marian Stancu, audiat de procurorii DNA în dosarul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu. Marian Stancu a fost acuzat că ar fi dat mită pentru a fi lăsat să-şi vândă marfa în oraş.

În vara lui 2009, poliţia comunitară l-a amendat pe Tudorel Stancu pe motiv că vinde pepeni fără autorizaţie. În plus, acestuia i-au confiscate aproape 8.500 de kilograme de pepeni. Stancu a dat în judecată primăria Cluj-Napoca şi a reuşit să câştige procesul.

Judecătoria Cluj-Napoca a admis plângerea contravenţională formulată de Stancu Tudorel şi a dispus anularea procesului verbal contestat, obligarea la resitituirea către petent a unei cantităţi de 8.494 kg pepeni verzi sau la plata contravalorii în lei a acestora.

Deoarece primăria a refuzat să îi achite toţi banii, Tudorel Stancu s-a adresat unui executor judecătoresc. Acesta a executat silit primăria, care acum este nevoită să-i plătească pepenarului peste 10.000 de lei. Aici intră contravaloarea mărfii confiscate, la care se adaugă cheltuieli de judecată şi cheltuieli de executare.

„Contravaloarea, probată cu documente, a valorii transportului de pepeni roşii pe care acest reclamant le-a depozitat în mod ilegal pe domeniul public, fără autorizaţie, şi care, conform hotărârilor legale în vigoare, au fost confiscaţi de poliţia locală şi comercializaţi ulterior. Reclamantul s-a adresat instanţei şi instanţa i-a dat câştig de cauză, în consecinţă primăria fiind nevoită să returneze această sumă”, a menţionart Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Clujenii cred că banii ar trebui plătiţi de cel care se face vinovat de această situaţie.

Consiliul Local va decide în şedinţa de joi dacă va plăti banii pentru pepenii confiscaţi. Tudorel Stancu este fiul lui Marian Stancu. Acesta a fost audiat de procurorii DNA în dosarul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu. Anchetatorii susţin că Marian Stancu i-ar fi dat mită lui Apostu pentru ca acesta să semneze autorizaţiile pentru vânzarea pepenilor verzi în Cluj-Napoca. Bătrânul Stancu a decedat în 30 decembrie 2011, după trimiterea în judecată a fostului primar.

Despre Autor