Jurnal de Padurea Baciu / Noaptea de Sanziene

Prima zi de vara, cea mai lunga zi din an, este celebrata peste tot in intreaga lume de toate miscarile spirituale. Locurile de celebrare sunt acele zone aparte de pe glob cu incarcaturi spirituale (energetice ) aparte. Mediafax ne informeaza de marea celebrare care a avut loc la Stonehenge.

Dar exista si locuri romanesti pe care destinul le-a harazit a fi speciale. Doua astfel de locuri sunt Padurea Baciu (mai precis, Poiana Rotunda) de langa orasul Cluj-Napoca si Muntii Bucegi.

La scurt timp dupa solstitiul de vara, urmeaza – pe 24 iunie – Sanzienele. Este o sarbatoare aparte, a iubirii. Ielele sunt cele care ii fascineaza pe toti cei atrasi de paranormal. Sunt niste zane cu puteri magice care le ofera iubire celor care le contempla.

Se spune ca Noaptea de Sanzziene este un moment special, magic. In aceasta noapte exista o incarcatura energetica unica. Se fac meditatii in Poiana, se fac poze.

In anul 2006 am avut sansa sa imi petrec Noaptea de Sanziene in Poiana Rotunda din Padurea impreuna cu un grup de prieteni. Energia acelei paduri a fost unica. Dupa cat am mers pe jos si la mers si la intors, in mod normal se instala febra musculara, insa a doua zi m-am simtit ca un nou nascut.

Care este secretul Padurii Baciu? Unii spun ca in strafundurile Padurii Baciu s-ar afla placi tectonice la mare adancime care ar emite anumite radiatii care pot cauza halucinatii (legendele referitoare la poarta energetica din acest loc, la ozn-urile surprinse aici), altii spun ca este locul unei foste mari si ca pea ici ar bantui spiritele celor care au populat aceasta zona in perioada neolitica.

Prin toate intrebarile pe care si le pun oamenii care vin aici si prin toate cartile si filmele care s-au realizat despre aceasta zona impresionanta, Padurea Baciu ramana cel mai misterios loc din Romania, un “adevarat Triunghi romanesc al Bermudelor”.

 

Despre Autor