septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Floreştiul voteaza bugetul la 6 aprilie ?

100_0552Impresia unui clujean participant la şedinţa Consiliului Local Floreşti este una apocaliptică. Am asistat la un razboi intre PNL pe de o parte, si o coalitie formata din FSN (PDL+PSD) + UDMR. Din start, ultimul punct de pe ordinea de zi a devenit primul. Consilierii PNL au fost timizi, puternic afectati de ploaia de afara.

Julien Muntean, consilier local PSD, a solicitat din startul sedintei amanarea discutarii bugetului, ultimul punct de pe ordinea de zi.

“In proiectul bugetului pe care il am in fata am gasit cateva neconcordante si va solicit respectuos sa amanam discutarea bugetului pe o alta zi, maine, poimaine, pana reusim sa ne punem de acord”, a afirmat J.Muntean.

Acesta a fost sustinut de consilierul C.Coroian, care a spus ca in sedinta comisiei sociale nu s-a ajuns la o concluzie finala.

Primarul Horia Sulea le-a cerut consilierilor sa discute bugetul si sa-l aprobe in aceasta sedinta, termenul de predare a acestuia la finante fiind 7 aprilie, adica duminica. A inceput o cearta care a durat aproape o ora, in care apareau din sfert in sfert de ora situatii noi. Stupefactia a constat ca la un moment dat, in disperare de cauza, primarul a facut apel la cunostiintele de aritmetica elementara ale unui consilier. Acesta din urma s-a considerat jignit. Nivelul discutiei a lasat mult de dorit. Nici una din comisii nu intelegea de fapt structura bugetului. Toata lumea era iritata, Voda (PSD),  declarand in exclusivitate pentru Vocea Clujului :” Am primit abia marti informatiile necesare de la executivul primariei, nu am avut timp sa studiem. Avem responsabilitate, nu putem sa votam o proiectie bugetara care trebuia sa ne fie inmanata cu 15 zile inainte de vot”

Primarul a solicitat suspendarea sedintei pe timp de ora sau discutarea bugetului dupa parcurgerea celorlalte puncte.

Cum pe cele trei comisii deciziile finale nu au fost date, a venit propunerea ca Proiectul de Hotarare privind aprobarea Bugetului sa fie amanat pe ziua de vineri, ora 17.00 sau 16.30.

Si ce fel de sedinta ati dori sa fie, de indata sau extraordinara? O sedinta de indata se poate convoca doar in cazuri exceptionale, de calamitate, etc, iar una cu caracter extraordinar in termen de 48 de ore. Asa spune la lege, in Legea215!”, a afirmat primarul Horia Sulea, vizibil iritat pe decizia unor consilieri de a nu discuta si vota bugetul in sedinta din 4 aprilie.

Sedinta de aprobare a bugetului va avea loc sambata, 6 Aprilie, 0ra 18.00. Coincidenta sau nu, tot intr-o data de  6 , dar martie se instaura guvernul Petru Groza. Speram, in gluma bineanteles, ca sedinta  sa nu fie amanata pana in 6 martie 2014.

Intrebandu-l pe d-l consilier C. Coroian daca doreste sa-mi acorde un interviu, acesta a conditionat acordarea interviului de raspunsul meu privitor la fondurile cu care isi hranea caprele Ghandi. Cum n-am stiut, n-am primit nici un interviu. Cateva minute am crezut ca glumeste, apoi brusc am avut un flash din filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”…

Am venit acasa, intelegand o data pentru totdeauna, asemanarea dintre unii politicieni si manelisti.  Ca atare, voi lipsi de la sedinta din 6 martie 2014, de peste un an, pentru a nu fi obligat sa beau lapte de la caprele lui Ghandi, nici sa asist, la balbaieli de aritmetica elementara. Apoi, mai e si 6 martie, si mi-e o scarba cumplita de comunisti si de urmasii lor, fara sa fac nici o legatura cu consilierii locali.

About Author