Știri 

De ce nu-mi plac barbatii (text pentru one-woman show)

Sarut manutele! Pe tine cum te cheama? Asa cum scrie pe usa de la intrare?  Pe mine ma cheama…  da’ lasa ca-ti spun mai tarziu! Am auzit ca tre sa-ti platesc consultatia. Pai daca tot te platesc, asculta-ma dracului pana la capat cu tot ce am de zis. Nu cum fac altii. … Uf! … Am obosit ! (Zambind ironic) Tu nu?
Da’ – de fapt – tu nici nu stii ca Petrica, tipul ala cu nasoale care m-o trimis la tine (pe un ton secretos) – fie vorba-ntre noi – mi-o zis ca esti un pic dus cu pluta pe Somes. Sa ajuti oamenii sa scape de inundatii. La minte.
Am vazut ca scrie la tine pe usa cu creion chimic de pix: sa nu-l contrazici pe domnu’ doctor ca-l apuca batu’ si spasmosu’. Ei, na!
Da’ pe tine cum te cheama, mon petit dofteur de corazon?  Zicea nea Petrica sa-ti zic ca pe mine ma cheama Miss Andria si sa-ti spun si tie chestia, ca tu esti dastept, ai facut scoli inalte si atunci tu o sa intelegi cum sta chestia care va sa zica ca mie nu imi plac barbatii. Care este! Ei, lasa! Ti-ai gasit!… Ce stie el?
Am o problema, domnule doctor! Stii tu care… Ca d-aia am venit aci, sa ma tratez! C-am auzit ca tus tii ce sa faci cu femeile…
Ca mie nu imi plac barbatii… Nu zic de toti, ca nu-i cunosc pe toti, dar cei pe care i-am cunoscuuut era ori perversi ori conversi ori retroversi…   Stii mata cum devine chestia cu trestia… c-asa scrie si-n tratatele dumitale.
Dom’le doctor, tu te stii la… fotbal? Ce bine ca nu! C-atunci o sa discut cu mata despre sex, ca de fotbal m-am saturat. Toata ziua buna ziua – vuvuzele, bate Spania sau nu bate… Cred ca ai inteles, domnule doctor, ce am vrut sa spun, nu-i asa?
Stiu ca-i o porcarie viata asta, dar n-am inventat-o eu.  Domnule doctor, nu toate femeile sunt pe o forma. Din punct de vedere sufletesc si trupesc, sunt unele care au profunzime interioara si altele care au profunzime exterioara. Dar eu nu sunt de vina de felul in care m-o facut mama.
Sunt unele care umbla dupa sex si bani si altele care apreciaza un barbat pentru caracterul pe care il are. Ah, unde sunt gentlemanii de alta data?
Poate te intrebi, domnule doctor, din ce categorie fac eu parte. Dupa cum vezi, nu am un corp de miss, deci nu pot sa cad prada celor ce cauta femei usoare, second hand. Dar am o inraurire sufleteasca mare. Dupa cum vezi, sunt putin plinuta si schioapat nitel. Asta fiindca am avut un accident. Cred ca stii, domnule doctor, proverbul: “Sa te fereasca Dumnezeu de dragostea schioapei!”
Cei ce ma cauta pentru placeri carnale de multe ori gresesc adresa. Cei care vor conversatii spirituale de cele mai multe ori nus unt dezamagiti.
Stii, doctore, ce mi-a zis unu’ odata? Ca suntem suflete pereche. Pacat ca eram asa numai la pat. Eu ii faceam traduceri si el ma platea in natura. Imi spune la un moment dat ca nu vrea sa isi bata joc de mine si ca el nu ma iubeste nici pe jumatate cat il iubesc eu. Dobitocu’!
Vezi? De-aia nu-mi plac mie barbatii! Ca trateaza femeia ca pe un ojbect sexual.  Pai daca chiar li se face pofta si nu mai pot, gasesc in piata prune cu doi lei kilu’ cate vor…
Oamenii sunt frumosi. Nu zic ca nu. Dar frumusetea exterioara-i trecatoare. Adevarata frumusete vine din interior si este singura care dureaza. Dar dobitocii nu vad asta. Depinde cu ce cap gandesc. Ca ei au doua capuri – ei sunt mai cu mot. Deci baiatu’ ar trebui sa fie mai dastept dacat femeia. Asa zice si basmu’, nu? “Acolo unde-ti stau picioarele, iti va sta si capul”! Capu’ inferior nu stie carte, da’ – de fapt – nici nu-i trebuie, ca stie sport!
In toata lumea asta lunga, lata, si rotunda si patrata, existi TU, care ma intelegi! Tu corespunzi cu structura mea interioara.
De ce nu raspund avansurilor sexuale alea ltor barbati? De ce nu ma intereseaza? Exista un cuvant din cate stiu, care incepe cu litera F si apare in toate limbile latine in dictionar, numai la noia  fost lasat afara. (Pauza teatrala) F… Cum era? F… A, da. Fidelitate. Si langa ea e poza mea-n dictionar.
Vezi, dom’le doctor, d-aia nu-mi plac mie barbatii!

 

 

Related posts

Ca la noi la nimenea (parodie)

La noi sunt gropi in care cazi Si oameni fara case. La noi atatia tarani sunt Far de paini pe...

Închide