Apariţii în Pădurea Baciului

baciuÎncă din cele mai vechi timpuri, localnicii din jurul pădurii au observat pe propria piele că ceva straniu se întâmplă cu ei sau în jurul lor: senzații fizice inexplicabile, observarea unor lumini cu forme și culori diverse, umbre ciudate, voci și chipuri umane.

Percepută că o poartă între lumi, pădurea Baciu a rămas multă vreme un subiect tabu, oamenii temându-se să-i calce “pragul” sau să aducă vorba despre ea, considerând-o un loc bântuit de duhuri rele.

Pădurea Hoia-Baciu, situată în inimă Ardealului, în vestul orașului Cluj Napoca, este cu siguranță locul cel mai faimos din România unde au fost investigate și analizate o serie de fenomene absolut inexplicabile. Fenomenele paranormale întâlnite aici sunt în mod clar evidente, fiind necontestate chiar și de cei mai sceptici oameni de știință.

Publicaţii precum prestigioasa revistă Travel&Leisure ori BBC au inclus această pădure în topul celor mai interesante zone bântuite de pe planetă. Iar faima sa continuă să atragă turişti. În urmă cu doi ani, cunoscutul actor Nicholas Cage, care turna un film la Sibiu, a venit în Cluj special pentru a vedea această pădure misterioasă. „A venit împreună cu familia, pentru că citiseră foarte multe lucruri pe Internet despre această pădure. El, Nicholas Cage, ne-a spus că era păcat să nu vină să o vadă cu ochii săi, dacă tot era atât de aproape.

Ce este, de fapt, Pădurea Baciului

Pădurea, care se întinde pe o suprafaţă de peste 250 de hectare, îi atrage pe numeroşi amatori de yoga, Wicca şi de paranormal. În legătură cu această pădure circulă numeroase legende. Unii copaci care au crescut strâmbi au stârnit specu­laţii legate de faptul că forma lor ar fi fost influenţată de energii misterioase. Sunt oameni care cred că acolo s-ar afla un portal care asigură accesul spre alte universuri. De asemenea, sunt legende legate de faptul că, de Sânziene, ar apărea an de an entităţi luminoase venite din afara planetei. Oricum, interesul pentru Pădurea Baciului a fost stârnit de zeci de ani, după ce, în anul 1968, un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă o formă luminoasă, despre care a spus că ar fi fost un OZN. Din epocă, biologul Alexandru Sift a studiat fenomenele magnetice, luminoase şi radiologice despre care a spus că ar fi avut loc acolo. După moartea profesorului Sift, o parte a arhivei sale legate de Pădurea Baciului a dispărut.

Despre Autor